Esquerra Republicana demana la compareixença de Marlaska per a explicar la situació del CIE de Sapadors

La petició es registra hores després que s'haja fet pública la mort d’un jove marroquí de 25 anys al Centre d'Internament d'Estrangers
16 juliol 2019 19:45h
ERC exigeix a Marlaska que explique en quines condicions es troben els interns del CIE de Sapadors. / EFE

VALÈNCIA. El grup parlamentari d'Esquerra Republicana i EH-Bildu al Congrés dels Diputats ha demanat la convocatòria de la Diputació Permanent perquè se celebre un Ple Extraordinari amb la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, segons afirmen en un comunicat. 

La petició s'ha registrat hores després que s'haja fet pública la mort d'un jove marroquí de 25 anys al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors. El grup parlamentari afirma que la finalitat d’aquest Ple Extraordinari és que el ministre Grande Marlaska explique a la cambra quina és la situació en què es troben els interns al CIE de Sapadors pel que fa a les condicions físiques, de seguretat, sanitàries i emocionals, així com el futur del centre.

En aquest mateix sentit, la diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya Maria Dantas ha registrat una bateria de preguntes al govern espanyol perquè li responga per escrit. Així mateix, el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha encoratjat la militància a concentrar-se davant la porta del CIE de Sapadors per a demanar la investigació dels fets i la depuració de responsabilitats.  

Barberà ha recordat que el dia que van visitar el centre "acabaven d'alliberar 5 menors", cosa que implica que a Sapadors hi ha menors quan la llei ho impedeix. "Aquell dia, tot i la cortesia formal de la visita, poguérem veure que hi ha massa opacitat en un centre que, en realitat, és una mena de presó. Una prova d'aquesta opacitat és que no s'haja facilitat l'entrada de les ONG que treballen pels drets del reclosos aquest matí", ha afegit. 

En el comunicat, també destaquen que Esquerra Republicana va ser el primer grup parlamentari a entrar al CIE de Sapadors, el 5 de desembre passat, quan els senadors Xavier Castellana i Josep Rufà, acompanyats del president d’Esquerra Republicana del País Valencià, van fer una visita d'inspecció.

En aquella ocasió, afirmen que van denunciar que l'existència dels CIE suposa ja un acte violent en la mesura que retenen en condicions quasi carcelleres persones que "a priori" no han comès cap delicte.

next