Espanya acollirà 15 persones rescatades per l'Open Arms

El buc Audaz serà l'encarregat de recollir els migrants 
22 agost 2019 12:36h
Un voluntari de l'Open Arms, ajudant a desembarcar a Lampedusa un dels migrants a bord del vaixell per ordre de la Fiscalia italiana. / REUTERS

VALÈNCIA. La Comissió Europea està "a punt" per a coordinar el trasllat dels migrants a bord de l'Open Arms a l'estat espanyol, França, Alemanya, Luxemburg i Portugal. Així ho va assegurar la portaveu de l'executiu comunitari Natasha Bertaud aquest dimecres.  

Romania, que també s'havia oferit per a acollir persones rescatades pel vaixell de l'ONG catalana, no en rebrà cap finalment, ja que n'hi ha prou amb les places dels altres cinc estats membre. La seua oferta es reserva per a futurs casos en què puga fer falta.

En declaracions als mitjans de comunicació aquest dijous al migdia, la vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, ha manifestat que l'estat espanyol preveu acollir 15 migrants de l'Open Arms, segons el repartiment inicial que es va fer. A més, Calvo ha confirmat que ja s'estan activant els mecanismes de repartiment que dies enrere es van pactar.

Preguntada per la missió de l'Audaz, el buc de l'Armada que va partir cap a Lampedusa per a recollir totes les persones rescatades per l'Open Arms i traslladar-les fins al port de Palma, Calvo ha explicat que continua el seu rumb, però que ara solament recollirà les 15 persones que seran acollides per l'estat espanyol.

La dirigent ha afirmat que és més "útil i eficient" que el buc acabe la travessia –es calculava que tardaria tres dies a arribar– i que porte la quinzena de migrants cap a l'estat espanyol. "Hauria sigut més complicat optar per una altra decisió", ha justificat. 

next