Diari La Veu del País Valencià
La Universitat d'Alacant mantindrà la inversió per a les excavacions de l'Alcúdia d'Elxr

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i l’alcalde d’Elx, Carlos Gómez Serna, han fet balanç, al jaciment arqueològic de l’Alcúdia d’Elx, de les excavacions executades dins del Programa Propi per al Foment de la I+D+I a la Universitat d’Alacant 2016. Aquest programa és promogut pel Vicerectorat d’Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d’Alacant.

Durant la seua intervenció, Manuel Palomar ha anunciat que el pla d’intervenció per als pròxim anys està garantit, ja que la UA “mantindrà la inversió per a seguir investigant en el jaciment, almenys en els pròxims 3 anys”. Palomar ha explicat, a més, que s’està tractant de trobar finançament a través de projectes europeus. Per la seua banda, l’alcalde d’Elx, Carlos González, assegura que des del consistori “estem oberts a trobar nous espais per a la col·laboració” i ha apel·lat a la implicació privada per a fixar nous objectius que permeten explotar nous vessants que, com el turístic, poden ser tan beneficiosos per al jaciment com per a la ciutat”. Gómez, que ha qualificat de “relació privilegiada” la que uneix l’Ajuntament i la Universitat d’Alacant, ha reconegut la “gran labor feta per la Fundació l’Alcúdia” i la institució acadèmica.

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i l’alcalde d’Elx, Carlos Gómez Serna han fet balanç al jaciment arqueològic de l’Alcúdia d’Elx.

En la roda de premsa han intervingut, a més, els tres investigadors que han dirigit els projectes d’excavació. Es tracta del “Projecte Domus: viure en Illici” amb Sonia Gutiérrez Lloret al capdavant; “Arqueologia i socialització del coneixement en l’Alcúdia d’Elx. Les Termes Orientals i àrees circumdants (ASTERO)”, dirigit per Jaime Molina Vidal i el “Projecte L’Alcúdia: investigació arqueològica interdisciplinària en el Sector 11” que lidera el professor José Uroz Sáez.

Els tres investigadors han destacat els importants èxits sorgits de la campanya, que aporten llum sobre diferents períodes històrics del jaciment i han coincidit essencialment a seguir incidint tant en les excavacions com en la consolidació i la conservació de les troballes.

En tots aquests s’ha posat de rellevància, tant la multidisciplinarietat dels equips participants com també el paper fet durant els deu mesos que ha durat la campanya, pels operaris contractats per l’Ajuntament d’Elx.

Comparteix

Icona de pantalla completa