Diari La Veu del País Valencià
Gran acceptació del projecte Montsant Centre d’Art i Arqueologia a Xàtiva
Més de 300 persones visiten l’exposició del projecte Montsant Centre d’Art i Arqueologia a Xàtiva, primera fase del seu procés informatiu

Més de 20.000 persones s’interessen pel projecte a través de la pàgina web i xarxes socials. Aquestes accions de concertació social responen a la vocació de transparència dels responsables d’aquest projecte, la màxima premissa del qual és la preservació del patrimoni de la ciutat, tant arqueològic com a ambiental

La recent exposició informativa del projecte cultural Montsant Centre dArt i Arqueologia ha rebut, a la Casa de la Cultura de Xàtiva, la visita de més de 300 persones que s’han interessat per les característiques d’esta iniciativa. La resposta a aquest projecte museístic ha sigut positiva atès que, majoritàriament, les opinions arreplegades per escrit després de les visites mostren un total suport al projecte, si bé és cert que una mínima part es preocupa per la seua ubicació i mostren la seua inquietud pel respecte al patrimoni natural.

La resposta a través de les xarxes socials i pàgina web també ha sigut destacada. De fet, al llarg d’aquestes dues setmanes, prop d’11.000 persones han visualitzat el vídeo en el qual s’explica el projecte, més de 17.500 persones s’han interessat pel projecte a través dels perfils socials i unes 2.000, aproximadament, han visitat pàgina web. Les opinions arreplegades a través dels missatges en aquestes plataformes són favorables, en la seua majoria, a l’impuls del projecte per la seua rellevància i pels impactes positius tant per a la recuperació del patrimoni com per a l’activitat econòmica de la ciutat, així mateix mostren inquietud per l’entorn igual que els suggeriments arreplegats presencialment.

Aquest procés de comunicació i concertació social respon a la vocació de transparència que els responsables del projecte cultural MontsantCentre dArt i Arqueologia a Xàtiva, l’empresa Inelcom, han volgut conferir al mateix. És evident que un projecte d’aquestes característiques necessita de la participació i concertació tant a nivell social com a polític. Per a açò, l’exposició del projecte va ser visitable des del dia 9 fins al passat dia 20 de març, i es mantenen obertes les vies d’informació i concertació social a través de les xarxes socials https://www.facebook.com/montsantcentreartiarqueologia i de la pàgina web www.centreartmontsant.com
Cal destacar que una de les premisses dels impulsors d’aquest projecte és precisament la preservació del patrimoni de Xàtiva arqueològic, històric i ambiental. Per açò, l’empresa ha dissenyat i presentat el projecte amb el compromís de cuidar al màxim tots els elements de prevenció i control. En aquest sentit s’ha previst la incorporació de diversos experts en sostenibilitat ambiental i patrimonial. L’objectiu és crear un espai en el qual tant aquest comitè d’especialistes com la ciutadania i les institucions responsables locals i autonòmiques puguen convergir en una actuació totalment respectuosa a nivell arqueològic i ambiental. Aquest és el gran valor de l’actuació: unir la recuperació patrimonial amb la modernitat i avantguarda com a factor singular i rellevant.

Segona fase del procés de concertació social
La segona fase del procés de concertació se centrarà, d’una banda, a contactar amb entitats i persones que han sol·licitat més informació, amb l’objectiu d’explicar-los més detalladament el projecte i donar resposta a les seues demandes i preocupacions. I, d’altra banda, es convocarà a veïns i entitats de Xàtiva a participar en els tallers sectorials que es realitzaran: Patrimoni i Paisatge, Economia i Turisme, així com Cultural i Artístic, en els quals participaran els responsables del projecte i una sèrie d’experts en cadascuna de les tres àrees. D’aquesta forma es pretén anar aconseguint punts de trobada en aquells aspectes que generen més inquietuds.

La importància i rellevància del projecte cultural Montsant Centre dArt i Arqueologia a Xàtiva requereix elevar la mirada i concertar davant una oportunitat única de recuperar el patrimoni arqueològic i natural, així com de posicionar a Xàtiva com a ciutat referent en l’àmbit de l’art contemporani a nivell nacional i internacional, amb els importants impactes econòmics i d’ocupació que açò comportaria.

>

>

Comparteix

Icona de pantalla completa