Diari La Veu del País Valencià
Síria – 6 anys de conflicte
En el sisè aniversari de l’inici del conflicte a Síria, MSF denuncia que els civils segueixen sent els qui més sofreixen les conseqüències d’una guerra cada vegada més brutal i despietada. La crisi humanitària que va originar el conflicte armat s’ha tornat enormement complexa, els nivells de sofriment són cada vegada majors i milions de persones segueixen sense tenir accés als serveis mèdics més bàsics.

Denunciem també que els atacs a hospitals i personal mèdic s’han convertit en rutina dins del conflicte sirià, i que això ha afeblit dramàticament un sistema de salut que abans que comencessin les hostilitats funcionava normalment. En aquest context, lògicament, l’abast, la qualitat i l’eficàcia de l’atenció mèdica que poden brindar els professionals mèdics han rebut també un cop directe en la línia de flotació.

Des de MSF, reiterem la nostra crida perquè es proporcione un espai que ens permeta exercir una ajuda imparcial i independent, i perquè es permeta a les organitzacions d’ajuda humanitària desenvolupar una resposta humanitària i mèdica en les llocs que siga necessari. Totes les parts del conflicte, els països veïns i els actors internacionals han de permetre l’accés de l’ajuda mèdica i humanitària i no usar-la com una eina política. A més, han de permetre que aquells que requerisquen d’assistència mèdica accedisquen a àrees on puguen rebre tractament especialitzat per part del personal sanitari. Al seu torn, han d’assegurar la protecció de les unitats d’emergència, del personal sanitari i de les instal·lacions mèdiques.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa