Diari La Veu del País Valencià
La Coordinadora del Professorat Interí es reuneix amb el conseller d’Educació
La Coordinadora del Professorat Interí es reuneix amb el conseller d’Educació per a plantejar-li les demandes del col·lectiu docent

El passat divendres 10 de març el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va rebre la Coordinadora del Professorat Interí (CPI) al seu despatx de l’avinguda Campanar.

En aquesta reunió es va tractar, en primer lloc, la consolidació del professorat interí. La proposta del col·lectiu interí passa per un pla que contemple els anys d’experiència docent, mitjançant el qual s’oferten les vacants estructurals que a dia d’avui ja són cobertes pels docents interins. Això suposaria la funcionarització del professorat funcionari interí. A més, fins la consolidació d’aquest pla de funcionarització caldria un bloqueig de l’oferta d’ocupació pública per regularitzar prèviament la situació del professorat amb un pla d’estabilitat laboral. Aquesta proposta de consolidació està sent tractada pel conseller Marzà amb el seu homònim al ministeri d’Educació.

En segon lloc, la reunió va versar sobre la mesura d’estabilitat proposada per la Conselleria d’Educació de repetir centre durant dos cursos. Aquesta mesura no sembla que tracte amb igualtat de condicions els membres del col·lectiu interí, cosa que desestabilitzaria el professorat interí si afegim a la decisió proposada que es continue amb el procés de comissions de servei i trasllat del professorat funcionari de carrera. La Conselleria continuarà en marxa amb la proposta a les meses de negociació.

Pel que fa al Decret de Plurilingüisme. El tema tractat va posar damunt la taula les mancances en recursos formatius que té el professorat actualment. Cosa que es veurà reforçada amb una nova oferta de cursos en formació en llengües per al professorat a les Escoles Oficials Idiomes i als nous Cefires. Per altra banda, la manca del Certificat de Capacitació en valencià d’una part del professorat interí, que s’exigeix per a l’1 de setembre de 2017, no tindrà, pel que sembla, la conseqüència esfereïdora de l’eliminació en borsa d’aquests funcionaris sinó la congelació fins l’obtenció de la titulació adequada.

La reunió ha suposat un avanç per a les demandes de la Coordinadora de Professorat Interí la qual rebé la confirmació per part del Conseller que tindrà futures reunions per tal de parlar de la resta de punts sobre els drets dels docents interins. El fet que la CPI siga rebuda per un conseller és inèdit en la vida del col·lectiu, esperem aquesta disponibilitat en un futur.

Comparteix

Icona de pantalla completa