Diari La Veu del País Valencià
ACPV participarà demà en la inauguració de la plaça que Simat dedica a Guillem Agulló
ACPV PARTICIPARÀ EN LA INAUGURACIÓ DE LA PLAÇA QUE SIMAT DE LA VALLDIGNA DEDICADA A GUILLEM AGULLÓ

L’entitat felicita l’Ajuntament per aquest gest de justícia i de visibilització de les víctimes de crims d’odi

Una delegació de la Junta Directiva d’ACPV participarà en la inauguració que demà dissabte 11 de març tindrà lloc a Simat de la Valldigna de la plaça que l’Ajuntament ha decidit posar el nom de “Guillem Agulló i Salvador”.

Guillem Agulló va ser assassinat l’11 d’abril de 1993 per un grup de joves feixistes que la mobilització juvenil convertí en la imatge de la impunitat que els minoritaris -però molt violents- grupuscles del nacionalisme espanyol feixista gaudeixen al País Valencià d’ençà la transició, i de les moltes víctimes dels crims d’odi que durant tants anys d’impunitat han patit agressions a les seues persones –físiques o verbals- o als seus béns.

Per això, dedicar un carrer o una plaça a Guillem Agulló i Salvador és un acte de justícia i reconeixement a una víctima en particular, i també un important gest de visibilització del conjunt de víctimes de crims d’odi i, per tant, de l’existència d’un problema que durant molts anys no s’ha volgut abordar de manera decidida i activa.

ACPV va retre un homenatge al jove Guillem Agulló en els actes que va organitzar amb motiu de la diada del 25 d’Abril de 1993, i com a entitat tenim una llarga trajectòria d’implicació activa en la defensa de les víctimes de crims d’odi i en la denúncia dels casos d’agressions que hem conegut, així com de reivindicació d’una llei de crims d’odi que pose fi a la impunitat dels violents.

Per això, coherentment, felicitem l’Ajuntament de Simat de la Valldigna per la seua iniciativa de dedicar una plaça, situada en un espai central i molt visible de la població, a Guillem Agulló. I volem expressar el nostre suport a la iniciativa a la participació en l’acte d’inauguració, en resposta a la invitació rebuda per l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa