Diari La Veu del País Valencià
8M – Intersindical Valenciana convoca Aturada de Dones
El sindicat ha comunicat a l’autoritat laboral, l’aturada de dones, entre les 12 i les 13 hores, pel dia 8 març sota el lema “La solidaritat és la nostra arma”.

L’Aturada Internacional de Dones per al 8 de març sorgeix d’un moviment de base, format per dones de diferents països d’arreu del mon, que, amb aquest acte reivindicatiu, volen fer palesa la situació de discriminació institucionalitzada que, salvant les diferències culturals i territorials, patim les dones de forma generalitzada.

L’Àrea de Dones de la Intersindical Valenciana, una de les entitats impulsores de l’aturada de dones, considera que a l’àmbit laboral del País Valencià i, per extensió a l’estat espanyol, cal denunciar la discriminació laboral i econòmica per ser dones. La feminització de la precarietat laboral n’és un fet constatable en el qual, la bretxa salarial se situa en un 24% a l’Estat espanyol, les dones estan més afectades per l’atur, per la parcialitat en l’ocupació (el 28,6% de les dones que tenen una ocupació és una jornada parcial, enfront del 9 % dels homes) i per tenir un sostre de vidre que limita la promoció professional de les dones.

També cal fer esment que, mentre la pobresa augmenta, la franja que separa les condicions d’homes i dones es va fent cada vegada més gran, no oblidem que el 70% de les persones en situació de pobresa són dones. Es tracta d’un fenomen conegut com la feminització de la pobresa.

A més, de les discrimi nacions de caràcter laboral, en aquesta aturada també volem posar al centre del debat la denuncia de la situació de violència masclista que patim les dones; una violència que constitueix, per sí mateix, una xacra social, una mena de terrorisme, que arrosseguem de forma continuada i que els canvis socials, culturals i legals no acaben d’eradicar.

Per això, des del Sindicat, davant aquest escenari que, sens dubte, traspassa fronteres, considera que era necessària i adient una mobilització internacional per dir prou. Més de la meitat de la població mundial no podem restar impassibles a la violència i la transgressió dels nostres drets laborals i socials i, per tant, s’imposa la necessitat d’articular mobilitzacions que, més enllà, de situacions particulars, ha de fonamentar-se en la “solidaritat”, perquè aquesta és la nostra veritable “arma” per fer front a una agressió global.

L’Àrea de Dones de la Intersindical Valenciana exigeix als poders públics del País Valencià, de l’estat i a les instàncies internacionals determinació i tolerància zero a la discriminació i la violència cap de les dones. Ja és hora que els discursos es transformen en fets; que s’articulen mesures legislatives, fiscals, pressupostàries i organitzatives, perquè la igualtat entre dones i homes siga real i efectiva i no sols bones intencions i que, el respecte envers els drets inalienables de la persona, no resten matisats per raons de gènere.

El Sindicat ha elaborat diversos materials per aquesta jornada entre els quals destaca un volant explicatiu dels motius de l’Aturada Internacional de Dones i sobre com actuar aquest aquest dia als centres de treball. En eixe sentit, Intersindical Valenciana recorda que la convocatòria consisteix en una aturada a tots els centres de treball, sense distinció, i convida les dones, individual i col·lectivament, a adherir-se i donar suport a la mobilització fent el seguiment de l’aturada. És a dir, una aturada laboral que suposa el cessament de l’activitat laboral als centres de treball entre les 12 i les 13 hores i una concentració a les seues portes, en una zona que siga visible per a la ciutadania amb un cartell senzill exposant els motius de l’atur. A més, animem a fer servir xiulets o cassoles per fer-nos sentir i fer selfies, fotos i vídeos de l’acció per compartir-los en les xarxes amb el hastag #8mAturadaDones. A les 13.00 acaba l’atur laboral.

El sindicat també insta a fer vaga de consum durant tota la jornada i a no fer cap activitat domèstica (rentar, planxar, etc.).

Intersindical Valenciana ha convocat concentracions durant l’aturada, de 12 a 13 hores, a:
-Alacant: plaça de la Muntanyeta.
-Castelló: subdelegació del govern. Plaça Maria Agustina.
-València: Torre 3, Centre administratiu Nou d’Octubre. C/ Castán Tobeñas, núm. 77.

A més, el Sindicat també crida a la participació en les concentracions i manifestacions convocades per commemorar el Dia Internacional de les Dones. A les capitals valencianes seran:

-Alacant, a les 19.30 h des de la Plaça dels Estels.
-Castelló, a les 19.00 h des de la Plaça Maria Agustina.
-València, a les 19.30 h des dels Jardins del Parterre.

Comparteix

Icona de pantalla completa