Diari La Veu del País Valencià
Alzira – Lliurament del VI Premi d’Ajuda a la Igualtat
Lliurament del VI Premi d’Ajuda a la Igualtat “Ascensión Chirivella Marín” que se celebrarà a les 20 hores del dia 3 de març de 2017 a l’Arxiu Municipal d’Alzira (Carrer de Salineries, 3).

Enguany, tenim el gust de guardonar la trajectòria i el treball d’EMPAR BRIA PELUFO, professora de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, activista dels drets humans dins d’Amnistia Internacional, on és responsable d’educació del grup de la comarca de la Ribera, i membre del grup d’educació valencià. A més a més de membre de diversos col·lectius feministes, com el Grup de Debat per la Igualtat d’Alzira, i de l’agrupació de Sòriques.

Ascensión Chirivella Marín va ser la primera dona advocada de l’Estat Espanyol, entrant a formar part del Col·legi d’Advocats i advocades de València l’any 1922. Amb el seu nom, volem reconéixer la tasca d’aquelles persones que anònimament treballen per la igualtat, gent a la qual normalment no se li reconeixen públicament els esforços que fan, tot i que amb la seua constància i convicció són el motor per canviar la societat i fer-la més justa i igualitària.

Amb eixa ambició nasqué aquest premi, sent la gent qui proposa aquella persona que pensa mereix eixe reconeixement. I d’aquesta manera ja hem pogut homenatjar dones tan valuoses com María Luisa Pérez Reyes (una de les primeres dones que va cursar estudis, gràcies a l’Institut Obrer Valencià), Didín Puig Grau (periodista i escriptora que visquè a l’exili), Encarna Gil Saura (catedràtica de l’Escola Universitària de Ciències Socials des d’on ha lluitat per erradicar les desigualtats), Carmen Soto Peris (activista d’Amnisitia Internacional i lluitadora per la igualtat i els drets humans) i Ana López-Navajas (investigadora de la Universitat de València treballant per desvetllar l’absència de les dones als llibres de text i introduint-les).
Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA

Comparteix

Icona de pantalla completa