Carles Cortés presenta la seua darrera novel·la 'La clau que obri tots els panys'

4 maig 2015 01:00h
LLOC: Llibreria Ali-i-Truc
HORA I DIA: Dimarts a les 13 h
AMB PRESÈNCIA DE L’AUTOR
 
ES PRESENTA A LA PREMSA LA NOVA NOVEL·LA DE  CARLES CORTÉS, LA QUAL ES PRESENTARÀ ALS  LECTORS DURANT LA VESPRADA DEL DIA SEGÜENT
 
El Tempir d’Elx amb la col·laboració de la llibreria Ali-i-Turc organitza aquest dimecres 06 de maig, a partir de les 20 hores, la presentació de la darrera novel·la de Carles Cortés a la llibreria Ali-i-Truc en un acte en el que intervindrà, a més de l'autor, el professor de l’IES Misteri d’Elx, Carles Barquero Genovés.
 
Carlés  Cortés,  doctor  en  Filologia  Catalana  i professor  de  literatura catalana  contemporània  a  la  Universitat d'Alacant, és  en  l'actualitat vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística en la mateixa universitat i autor de diferents obres que han rebut premis diversos.
 
Amb aquesta darerra novel·la, editada per Bromera en la seua col·lecció Espurna, Cortés, ofereix al lector una nova faceta com a escriptor, amb una obra fantàstica que res te a veure amb els seus treballs anteriors i que el trasllada a l'Illa d'Incastruç, els habitants de la qual es regeixen per la

Norma, on fan escola de nit, el sol es pon per l'est i els habitants tenen prohibit eixir de l'illa abans dels trenta anys.
 
El protagonista de "La clau que obri tots els panys", un adolescent aventurer, és Toni, qui decideix desobeïr els dictats de la Norma, que limita i ordena les accions dels habitants de l'illa i es llança a un viatge fantàstic, ajudat per un amulet amb vida pròpia en forma de raïm, amb el qual explorarà més enllà dels limits prohibits, tot descobrint les misterioses coves de l'illa i anant més enllà de la mar, on diuen, que tot és a l'inrevés que al seu món.
 
Amb aquesta novel·la fantàstica, Carles Cortés, ofereix una nova vessant en la seua obra literària, traslladant-se a un món fantàstic en el qual les limitacions i les normes imposades són una barrera per a la vida dels seus habitants. L'autor alcoià utilitza un adolescent, la seua curiositat, imaginació i en especial les seues ansies de coneixement, per a trencar amb la Norma i anar més enllà. Carles Cortés, com el protagonista de la seua novel·la, Toni, vol donar la volta al món el que viu amb una proposta engrescadora, fresca i de plena actualitat per a tots els públics.
 
Al llibre l'acompanya una guia didàctica per al seu ús als centres educatius que complementa l'obra i que ofereix la possibilitat de fer un acurat anàlisi de l'obra, de les localitzacions, paisatges i personatges a més de reflexions i treballs relacionats amb el nostre entorn més proper.
 
Més informació:
-Fitxa del llibre a la web de Bromera
-Enllaç a les primeres pàgines de la novel·la
-Enllaç a la imatge de la coberta
 

 
 


 
next