Diari La Veu del País Valencià
El CJCV reclama mesures urgents per a la creació d’ocupació de qualitat
SENSE TREBALL NO HI HA FUTUR PER A LA JOVENTUT

El CJCV reclama mesures urgents per a la creació d’ocupació de qualitat per a la joventut valenciana enfront del 53,02% d’atur juvenil, que vagen més enllà de lempreniment. Exigeix al Govern Valencià, la lluita contra la precarietat laboral, així com un pla estratègic de tornada de la joventut exiliada.

El Primer de Maig és el Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores com a commemoració de la consecució, enguany fa 125 anys, de la jornada laboral de 8 hores. Una jornada que actualment serveix per a reivindicar els drets laborals i socials de la ciutadania en general i, especialment per la conjuntura actual, per a la joventut.

Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana considerem que és necessari el replantejament de les mesures docupació que actualment està duent a terme la Generalitat Valenciana, pràcticament totes vinculades al empreniment, així com una revisió de la legislació laboral vigent que fins ara sols ha servit per a precaritzar encara més la relació de la joventut amb el mercat de treball; tot açò amb lobjectiu de garantir que els i les joves valencians puguen accedir a llocs de treball estables, de qualitat i vinculats a les seues expectatives o formació.

D’altra banda, des del començament de la crisi, estem assistint a lexili massiu de gran quantitat de joves de la Comunitat Valenciana que després dhaver invertit, tant les seues famílies com l’Estat, una important quantitat de recursos en la seua formació, es veuen obligats a exiliar-se perquè el nostre país no els atorga cap tipus d’oportunitat. En aquest sentit, és necessari que la Generalitat Valenciana actue perquè aquesta joventut exiliada puga reprendre les seues vides personals i professionals al seu territori.

Des del CJCV valorem com a imprescindible per al futur de la nostra joventut i per als projectes vitals de les generacions vinents que es treballe intensament en la creació docupació de qualitat i en la millora de les condicions de treball dels i les joves, per no haver de seguir parlant de generacions perdudes. Creiem firmament que la joventut valenciana no sols som el futur daquesta terra, som el present. I un país sense present, mai serà un país amb futur.

Comparteix

Icona de pantalla completa