Diari La Veu del País Valencià
Dani Miquel, presenta el nou Musiqueries a la Fira del llibre de València
El cantacançons de l’Alcúdia actuarà a la Fira del llibre el divendres 1 de maig a les 12:30 del matí. El seu nou treball porta per títol “Musiqueries. De Vinaròs a Oriola el país vola”. Aquest és el tercer llibre/disc de la col·lecció Musiqueries, dels qual ja s’han venut més de 10.000 exemplars que han fet d’aquest cantant valencià un dels referents de la música actual valenciana.

Si preguntem a una gran part dels infants valencians quina és la música que escolten al cotxe cada dia quan van a l’escola, problablement la resposta siga: Musiqueries. Aquest treball de Dani Miquel i Andana Editorial ha esdevingut un dels més venuts i escoltats pels més menuts i també, cal dir-ho, per molts adults.

Els llibres de Músiqueries tenen un fonament molt clar: recuperar la nostra tradició musical valenciana i fer-la més divertida i pròxima als infants. D’aquesta forma s’ha aconseguit fer una sèrie de 3 llibres/discs, que han aconseguit un gran èxit entre el públic.

Aquest tercer treball, i també els dos anteriors, ens presenten un recull de cançons que naixen a partir d’un treball d’investigació en pobles i arxius per recuperar la música per a infants. I desprès hi ha una tasca fonamental de Dani Miquel per modernitzar-ho i per aportar ritmes nous i engrescadors, per enganxar a tots els públics a les seues cançons.

Demà, divendres, arriba a la Fira del llibe el tercer volum de Musiqueries, amb l’aval de l’èxit de públic dels dos treballs anteriors, Musiqueries i Més Musiqueries.

Quina és la clau de l’èxit?

Com explica Francesc Gisbert, “la clau mestra del treball de Dani Miquel és de la tria d’un camí encertat i l’aposta per una exigència de qualitat. Dani Miquel ha sabut crear una imatge, una icona. La barbeta de xai, les ulleres de pasta, les patilles llargues, la boina i la roba acolorida… el singularitzen a ulls dels menuts com un persontge tret d’un conte. D’altra banda, els llibres CD de Musiqueries sorprenen per un valor artístic gens usual. Dissenyats per Joanra Estellés, combinen text, imatge i música d’una forma atractiva i agosarada. Són, per la presentació, el regal perfecte, per a un mateix o per a la família. Llibres joves i rejovenidors, publicats per una editorial innovadora, Andana Editorial . Enregistrats amb la banda completa dels Ma me mo musics, Josep Alcover, Rafa Solves, Vicent Millo i Àlvar Carpí, són llibres d’artesania, elaborats amb gust i paciència. Cada pàgina, cada nota, cada paraula, et permet olorar el flaire d’una feina pacient, el tacte sedós d’un treball fet a consciència i el gust exquisit d’un patís saborós.”

Andana Editorial

Comparteix

Icona de pantalla completa