Diari La Veu del País Valencià
Mancances a l’hospital de vinaròs
EXPOSICIÓ DE MANCANCES DE L’HOSPITAL

Les mancances que observem en l’hospital estan basades en referència a les necessitats sanitàries de la població segons els estàndards de l’OMS i en referència a la discriminació de la nostra Comarca respecte a altres del País Valencià i la resta de l’estat Espanyol. Aquestes mancances són principalment:

Llista d’espera
Saber en realitat com estan totes les llistes d’espera.
No tancar-les per deixar que recullen realment les necessitats de cada especialitat.
En les consultes del metge de família no permetre que passen de 2 dies.

Servei oncològic
Gestionar el servei de radiologia en l’hospital
Demanar que l’hospital done tots els tractaments de quimioteràpia
Problemàtica dels desplaçaments a Castelló.

IMPORTANT.– La prevenció de càncer de colon mitjançant colonoscòpies es fa a tot el País Valencià menys a la nostra comarca. Instem a que la posen en marxa d’una vegada, no ens serveix l’anunci que han fet diverses vegades.

Ressonància magnètica
Cal pensar les despeses que costa als pacients el trasllat a Castelló per fer-ne una, i normalment les fa un hospital privat. Per què no es pot arribar a un conveni en la que hi ha a Vinaròs.

Memòries anuals
Segons les nostres informacions no es fan o no les fan publiques. Així els ciutadans no tenim accés a elles. Cal tenir estudis epidemiològics i memòries d’activitats de l’hospital per tenir un control i vigilància de la salut que ens permeta saber que dotacions sanitaris necessitem i que activitats preventives s’han de fer

Nivell hospital
Tenim un hospital de la categoria més baixa en el nivell hospitalari i volem que siga dotat dels mitjans que corresponguen per tenir un servei hospitalari de major servei i qualitat. Pujar de nivell 1 com a mínim a nivell 2
Intolerable que fins que no han vingut les eleccions no ha estat posat en marxa una de les plantes de l’ampliació, l’altra per a quan?

·Manca de personal.
Manquen personal en totes les categories.
Les ràtios que tenim són de les mes baixes dintre del baix que està tot el País Valencià.

RATIOS. Estat País Valencià Departament de Vinaròs
Infermeria/1000 habitants. 3.6 2.8 1.6
Llits 2.5 2.1 1.4
Aquestes ràtios estan comptabilitzats sobre població estable el que porta que a l’estiu , on augmenta la població de forma considerable, les ràtios queden encara molt més curtes.

En el període estival sols es cobreixen els llocs més visibles, sent els més humils els més perjudicats. Celadors, neteja, cuina…

Ens comenten els SINDICATS DE L’HOSPITAL, amb els quals estem mantenint reunions, que també és de destacar la deficiència organitzativa de l’hospital.

Comunicacions.

No és problema hospitalari ni assistencial però, influeix molt en la manca de personal, si no tenim bones comunicacions el personal que pot venir és reticent a quedar-se en la comarca.
Als pobles del Maestrat els han retallat el servei d’autobusos que és un greuge afegit a les deficiències que patim.

PRETENEM AMB LA NOSTRES ACCIONS.

1- Conscienciar la població de quines són les mancances de l’hospital i de la sanitat comarcal que expliquen l’atenció sanitària precària que reben.
2- Demanar un cop més reunions amb el director de l’hospital per parlar d’aquestes mancances i proposar solucions.
3- Que els diferents partits polítics recullen i reivindiquen en els seus programes electorals les nostres demandes en temes de salut i de millora de l’hospital.
4- Elaborar una campanya de recolzament social a les nostres propostes de millora de l’àrea comarcal de salut i de l’hospital. I en concret a:

a) Exigir per la nostra Comarca un hospital de nivell superior a l’actual, que incloga tots els serveis sanitaris.
b) Elevar els nivells de llits, quiròfans i professionals de tots tipus per 1000 habitants almenys al mateix nivell que la resta del País Valencià.

De totes aquestes accions anirem donant la pertinent informació.

Comparteix

Icona de pantalla completa