Diari La Veu del País Valencià
Ruta guiada per Bocairent i l’Olleria
Les rutes d’Entre Comarques 2015 et descobreixen la influència del passat àrab i cristià als carrers de BOCAIRENT i L’OLLERIA

-El programa turístic de rutes guiades per la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida et proposa, este cap de setmana, un doble recorregut per conéixer la influència islàmica i cristiana en la trama urbana, arquitectura, monuments i elements decoratius dels carrers de Bocairent i L’Olleria.

Una oportunitat única per a descobrir i deixar-se sorprendre’s per la riquesa del nostre patrimoni més pròxim.

-El programa ofereix visita guiada + degustació gastronòmica per només 3€
-Pròxima convocatòria: ALZIRA I AGULLENT (2 i 3 DE MAIG)

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

‘Entre Comarques’ 2015 visita este cap de setmana Bocairent i L’Olleria.

Dissabte farem un recorregut pel nucli històric de Bocairent, declarat ‘conjunt històric-artístic’, amb especial atenció al llegat de la presència àrab a Bocairent, una de les etapes més pròsperes en la cultura i l’arquitectura de la localitat.

Diumenge farem un salt en el temps a L’Olleria per a repassar l’herència posterior a la reconquesta cristina -amb la visita al temple dels Caputxins- i el llegat de la noblesa il·lustrada, com la bellíssima Casa Santoja ó Palau dels Marau.

Coneix el ric patrimoni de la nostra terra en un recorregut per la història i els paisatges de postal de la Ribera. Im-pres-cin-di-ble!

Cada visita guiada té un preu de 3€ per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

Dissabte 25 d’abril: Bocairent (Vall d’Albaida)
Ruta ‘El millor de Bocairent’
Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Benigànim.

Et descobrim els racons més emblemàtics de la localitat. La ruta àrab recorre l’etapa islàmica de Bocairent, una de les més pròsperes i la que ha deixat un major llegat. La visita al nucli antic de Bocairent, declarat conjunt històric-artístic, es fa imprescindible. Compta amb un peculiar traçat de carrers, al més pur estil àrab, amb pujades i baixades, escales, voltes, placetes, atzucacs… Una passejada, que és convenient fer amb el calçat adient, ens descobrirà racons de gran bellesa. Fonts i testos amb flors marquen el trajecte, que ens pot dur a alguna de les ermites del casc antic, la casa del poeta Ibn-Ruhaim i molt més.

Diumenge 26 d’abril: L’Olleria (Vall d’Albaida)
Inici: 10:30h del matí a la porta del convent de Caputxins de l’Olleria.
Ruta: “Un passeig des de l’època Romana fins a l’actualitat”.

El recorregut s’inicia en el mateix temple dels Caputxins on el germà Miguel ens explicarà amb tot detall l’edifici religiós, el patí, la murta i el museu del vidre del convent. Després ens dirigirem cap a la Casa Santonja- Palau dels Marau on ens espera una interessant animació turística. La ruta finalitza amb un xicotet refrigeri per a tots els assistents.

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

PROJECTE ENTRE COMARQUES 2015 > del 7 de febrer al 14 de juny de 2015
Link del programa Entre Comarques 2015: goo.gl/hlJFHh
Link del formulari d’inscripció Entre Comarques 2015: goo.gl/zJaiT4
Entre Comarques 2015 és una iniciativa de promoció turística comarcal de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa, amb la col·laboració dels municipis i el patrocini del patronat de turisme València Terra i Mar de la Diputació de València.

El programa compleix dos anys amb l’objectiu de donar a conéixer, mitjançant rutes guiades, el patrimoni històric, artístic i cultural de les comarques participants. Una oportunitat, a més, per a vertebrar i consolidar lligams entre els seus municipis a la província de València.

El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, entitat de la qual depén Ribera Turisme, Cristòbal García Santafilomena, ha destacat que: “el programa ‘Entre Comarques’ és una fórmula amena i divertida d’explorar el ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic dels nostres municipis”. “Molts es meravellen al descobrir el potencial turístic dels nostres territoris i la bellesa d’un passat que desconeixien”, assegura.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, aferma que “la comarca atresora nombrosos atractius turístics amb alt valor cultural, patrimonial, històric i natural”. “Les activitats culturals, paisatgístiques, esportives i d’oci que realitzem dia a dia són les ambaixadores de tota la nostra la riquesa valldalbaidina”.

El programa ens va oferir la setmana pasada una ruta ‘entre el cel i la terra’ per Benigànim i Villanueva de Castellón.

El passat dissabte, 18 d’abril, un nombrós grup arribat de tots els racons de la nostra geografia es van apropar fins a la porta de l’ajuntament de Benigànim per tal de realitzar la ruta sacra entre el cel i la terra. Al llarg del recorregut pogueren visitar el patrimoni religiós de la localitat: les esglésies, les capelles, l’ermita i el convent. Fou un itinerari guiat per Javier Herrero on el turista va descobrir de primera mà el llegat del passat i la història del municipi, la mística relació entre la dimensió humana i la divina.

Diumenge 19 d’abril, vam fer una immersió transversal per la història del municipi de Villanueva de Castellón. El recorregut fou un passeig des de l’època romana fins a l’actualitat on van visitar el jaciment del forn roma. De camí a l’església, van observar el mercat i la plaça de l’ajuntament que antigament era el convent de Sant Vicent Ferrer i a hores d’ara està l’edifici que comparteix l’ajuntament i la reial Séquia d’Escolana. Finalment els visitants van contemplar el col·legi de Sant Domènec i, els tres motors alemanys de carbó. La ruta va finalitzar amb una xicoteta degustació de tapa i beguda.

Comparteix

Icona de pantalla completa