Diari La Veu del País Valencià
III Jornades Estatals Bisexuals
III Jornades Estatals Bisexuals “Avance BIsible”

MOEBIUS- Associació de bisexuals, pansexuals i polisexuals de València al costat de COGAM, col·lectiu LGTB de Madrid, organitzaran, el 18 i el 19 d’abril les III Jornades Bisexuals a Madrid.

Les III jornades bisexuals que se celebren en l’Estat Español des del 2010 serveixen de fòrum de debat, trobada i activisme per a totes aquelles persones interessades en l’àmbit de la bisexualitat. Enguany són organitzades per dues entitats Moebius (València) i COGAM ( Madrid) i se celebren a Madrid durant el dissabte 18 i el diumenge 19 d’abril.

En aquesta ocasió, arrancarà amb un recorregut històric del moviment bisexual espanyol en comparació de l’anglès, passant per les famílies bisexuals, violència intragénero, l’experiència en primera persona de les persones bisexuals trans o la salut des d’un enfocament bisexual, i acabant en un debat activista per a marcar les claus i demandes a defensar pel moviment bisexual i LGBT en els pròxims anys.

En el debat proposat pels activistes bisexuals es plantegen a més qüestions d’interès general, ja que es planteja una visió de la sexualitat humana digna, amb gran riquesa i varietat en l’expressió, la qual cosa és propi dels éssers humans. Aquesta visió de la sexualitat humana ha sigut i segueix sent silenciada a favor de posicions simplistes. En concret, aquestes jornades també serveixen per a visibilitzar la realitat de les persones bisexuals, posar els seus problemes i reivindicacions damunt de la taula i com a espai d’apoderament i formació per a les i els activistes bisexuals.

Declaracions del president de COGAM Jesús M. Gran:“Aquestes jornades donen veu a una realitat invisibilizada i altament discriminada. Esperem que el treball a realitzar ens permeta establir un full de ruta que ens ajuda a acabar amb qualsevol forma de bifobia en la societat”

Declaracions del president de Moebius Valeri Esteban:“Aquestes III Jornades bisexuals marquen un punt d’inflexió en el treball reivindicatiu de desenes d’activistes bisexuals de tota Espanya després de més d’una dècada de treball del moviment bisexual. Són el resultat d’un activisme que vol construir una identitat bisexual en positiu, generar propostes i recolzar aliances en pro dels drets i demandes de les persones bisexuals, les seues parelles i famílies “

En aquestes Jornades participaran més de 60 persones de tota la geografia espanyola.

MOEBIUS

Comparteix

Icona de pantalla completa