Diari La Veu del País Valencià
Negociació d’un nou acord d’interins abans de les oposicions
STEPV insisteix en la negociació d’un nou acord d’interins abans de les oposicions

Aquest matí s’ha tancat en Mesa Sectorial les convocatòries d’oposicions

STEPV ha tornat a plantejar en la Mesa Sectorial d’aquest matí sobre les convocatòries d’oposicions al cos de mestres, secundària, FP i ensenyaments d’idiomes la necessitat de negociar un nou acord de professorat interí abans de les oposicions. Més encara quan la setmana passada es van presentar més de 22.000 signatures exigint aquesta negociació.

El Director General de Personal, Santiago Martí, ha tornat a rebutjar aquesta negociació i manté la convocatòria de les oposicions vinculada a l’acord de 2013, que reordena les borses d’interins després d’acord amb el resultat de les oposicions.

La Conselleria també ha rebutjat la proposta d’STEPV d’eximir les persones majors de 55 anys de ser reordanades en aplicació de les recomanacions europees de protecció dels llocs de treball per aquest col·lectiu, tal i com fan en altres comunitats autònomes.

Quant a les convocatòries, la Conselleria ha aclarit, a instàncies de STEPV, com afectarà el requisit de la capacitació en valencià per a presentar-se a les oposicions, novetat en aquestes convocatòries després de la publicació de l’ordre 90/2013, per la qual es regula la catalogació amb el requisit lingüístic de valencià dels llocs de treball del cos de mestres, secundària i FP.

D’aquesta manera es produiran les casuístiques següents:

Les persones aspirants que no tinguen la capacitació en valencià, es podran presentar amb el C1 de valencià (corresponent al nivell mitjà), en les condicions següents:

– qui obtinga plaça en les oposicions, haurà d’obtindre la capacitació durant l’any de pràctiques (la Conselleria ofertarà cursos a aquest col·lectiu);
– qui no obtinga plaça i no forme part actualment de les borses de treball, quedaran desactivats de la borsa fins que obtinguen la capacitació (la Conselleria posarà els mecanismes per ofertar els cursos de capacitació);
– qui forme part actualment de la borsa, tenen la moratòria de l’ordre 90/2013 fins setembre de 2017 per obtindre la capacitació.
– qui forma part actualment de la borsa i oposite a una nova d’especialitat, mantindran els drets en l’especialitat d’origen, però estaran desactivats en la nova especialitat fins l’obtenció de la capacitació (tret en els casos que obtinguen plaça, en què s’aplicarà l’explicat anteriorment).
Qui no tinga el C1 tindrà una prova prèvia el 15 de juny per poder obtindre’l.

La Conselleria també ha aclarit, a instàncies del Sindicat, la referència a la legislació vigent a l’hora d’elaborar les programacions didàctiques, ja que ara mateix s’està aplicant la LOMQE en 1r, 3r i 5è de Primària i la LOE en 2n, 4t i 6è. I en secundària enguany s’aplica la LOE i el curs que ve la LOMCE en 1r i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat.

En eixe sentit, la legislació vigent es refereix a la que és d’aplicació aquest curs 2014/15, tot i que evidentment cal fer referència a la nova llei, la LOMCE.

En altres qüestions la Conselleria no ha pres una decisió encara, com recuperar la puntuació del B2 de llengües estrangeres en el barem de mèrits o fer referència, en el cas de les especialitats de PT i AL en la convocatòria de mestres que també poden elaborar plans de suport sobre secundària.

El que sí que han modificat són les referències a la programació didàctica d’algunes especialitats que no constaven per error en el primer esborrany i que enllacem ací.

STEPV també ha demanat aclariments respecte a les places ofertades en els ensenyaments artístics superiors de música i dansa, ja que finalment, la Conselleria ha decidit no convocar aquestes oposicions fins que no es resolga primer el concurs de mèrits d’accés a càtedres, amb l’argument que no tenen prou docents catedràtics per constituir els tribunals en les oposicions. La intenció de la Conselleria és de convocar les oposicions abans que acabe l’any, encara que siga amb el curs començat.

Comparteix

Icona de pantalla completa