Diari La Veu del País Valencià
l’IES Josep Segrelles d’Albaida inaugura la ‘Rotonda de l’estudiant’
Divendres 20 de març s’ha inaugurat la que a partir d’ara serà la Rotonda de l’estudiant, ubicada davant de l’IES Josep Segrelles d’Albaida, i que constitueix un dels accessos principals a la Ciutat. Es tracta d’un projecte dut a terme per l’alumnat del Taller de Disseny de 4t d’ESO amb la supervisió de la seua professora, Iluminada Fernández. Sota una fina pluja que ens ajudarà a tots a recordar encara més si cap el dia, tota la comunitat educativa hem assistit a l’acte que ha estat protagonitzat per l’alumnat que ha dut a terme el projecte i la professora que l’ha dirigit, amb la partcipació del president de l’AMPA, institució que ha finançat el projecte, i l’Alcalde de la Ciutat, en representació de l’Ajuntament d’Albaida, que va confiar en el seu dia en el projecte i en va autoritzar l’execució. En acabar, hem esmorzat professorat, alumnat, pares i mares i assistents en general xocolate amb bunyols a la cafeteria de l’Institut.

Aquesta rotonda, que forma part de l’entorn de l’Institut, és un espai que preteníem fer nostre i que mostrara a la gent que cada dia hi transita que aquell enorme edifici que es plantifica al darrere és un centre educatiu. El projecte ha rebut l’assessorament de l’artista Josep Sanjuan, antic alumne del Centre i ha estat promogut i impulsat per la Comissió del 50é Aniversari. Consta d’un panell de ceràmica realitzat amb la tècnica decorativa de corda seca que representa una llibreria, en la part superior de la qual destaca la imatge figurativa d’un adolescent, “l’estudiant”, que mira cap a l’Institut i sosté un llibre obert, ambdós realitzats en metall.

Aquest treball constitueix una evidència més de la implicació i el compromís de l’Ensenyament Públic en el seu entorn més immediat i la formació de persones al servei de la societat i el bé comú, tal com ha remarcat el director del Centre.

El projecte s’emmarca dins els actes finals de commemoració del 50é aniversari del Centre, celebració que tindrà la cloenda a principis del mes de maig, amb la presentació del llibre L’Institut d’Albaida, 50 anys d’ensenyament públic a la Vall d’Albaida, finançat per Caixa Ontinyent i un concert oferit per diferents associacions musicals de la ciutat d’Albaida que, entre d’altres peces, interpretaran algunes obres composades per actuals i antics alumnes per a la commemoració.

IES Josep Segrelles d’Albaida

Comparteix

Icona de pantalla completa