Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria pretén imposar les plantilles de secundària
La Conselleria pretén imposar les plantilles de secundària i el currículum d’ESO i Batxillerat

La FE CCOO PV demana l’ajornament de la negociació de plantilles i nous currículum d’ESO i Batxillerat

Davant l’evident mala fe negociadora de la Conselleria d’Educació, la FE CCOO PV ha abandonat la mesa d’avui

Divendres 13 de març la Conselleria ens lliurava els esborranys dels nous decrets de currículum d’ESO i Batxillerats basats en la LOMCE, així com l’esborrany d’ordre que estableix les plantilles de secundària per al sistema educatiu valencià.

Aquesta Ordre i aquest Decret són la normativa més important que ha passat per mesa aquests últims anys. No ens sembla suficient els tres dies (dos en cap de setmana) perquè el professorat puga haver-la estudiat i fer aportacions. A més, en una setmana eminentment festiva, ja que molts centres estan ubicats en localitats que tenen períodes festius. Si hi ha una voluntat negociadora real s’han de facilitar les condicions perquè la comunitat educativa puga participar de forma efectiva.

Els currículums i les plantilles són dues de les bases del sistema educatiu. Voler publicar la seva ordenació amb rapidesa pot generar problemes greus que després costen de reparar. Això s’evitaria si es poguera arribar a una norma negociada amb temps amb els representants del professorat, una vegada recollides les seves aportacions i després de les consultes pertinents al professorat. Volem una negociació real, no passar un mer tràmit ni donar una excusa perquè l’administració puga dir que s’ha negociat, però que en realitat s’ha imposat.

És important el detall que l’ordre de plantilles la tenien preparada des d’abans de Nadal i el decret de currículum fa tres mesos que està en elaboració.
És raonable doncs que s’ajorne tancar aquestes normatives dos setmanes.

Des de la FE CCOO PV proposem i treballem per a què la defensa d’esmenes vaja en la línia d’apropar-nos a un acord de plantilles com el de 2001 (resolució de 16 de maig). En aquell moment, la participació dels centres i el període d’aportació d’esmenes va ocupar mesos.

Pensem que la política de plantilles ha de ser part d’una política educativa general. A més, ha de tindre la finalitat de revertir les retallades dels últims anys per complet, tornant a les 18 hores lectives i les ràtios anteriors.
Quant als currículums, considerem fonamental que el professorat puga fer esmenes. La FE CCOO estem en contra de la LOMCE i de la seva normativa de desenvolupament. Per això mantenim una campanya de resistència. Però tot i així, exigim la possibilitat real d’aportar les esmenes preparades per al professorat que coneix la seva especialitat.

Per tot això hem demanat per escrit l’ajornament de la mesa tècnica fins a la després de les festes de Pasqua per poder traslladar a l’administració esmenes motivades, tant tècniques com polítiques, després d’estudiar els esborranys de les normes amb la dedicació que mereixen. Fa falta aquest temps perquè professorat i centres puguen valorar els canvis, fer esmenes i traslladar-nos-les als sindicats.

Davant la negativa de l’Administració a ajornar-la i respectar el temps necessari per a una veritable negociació, davant l’evident mala fe negociadora de la Conselleria d’Educació, la FE CCOO PV ha abandonat la mesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa