Diari La Veu del País Valencià
Del llegat dels Borja als paisatges fluvials de la ribera del Xúquer
‘Entre Comarques 2015’ t’acompanya de ruta per LLOMBAI i POLINYÀ DEL XÚQUER

El programa turístic de rutes guiades per la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida et proposa, dissabte,un viatge en el temps al Renaixement a través d’un recorregut pel llegat dels Borja a Llombai. Diumenge t’oferim una visita a vora riu pels paisatges més bells del Xúquer al seu pas per Polinyà.

El programa ofereix visita guiada + degustació gastronòmica per només 3€

Pròxima convocatòria: TOUS I ALBERIC (28 i 29 de març)

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

‘Entre Comarques’ 2015 visita este cap de setmana Llombaii Polinyà del Xúquer.

Dissabte farem un viatge en el temps al Renaixement valencià. Recorrerem el nucli urbà de Llombai per conéixer el llegat dels Borja en la localitat i la seua influència en el patrimoni arquitectònic i religiós. Una ruta pel passat del municipi, esguitada de secrets, intrigues i traïcions.

Diumenge canviem per complet de registre i et suggerim un menú més contemplatiu: endinsar-nos en els paisatges fluvials del Xúquer al seu pas per Polinyà. Una visita a vora riu, a través de passarel·les, ponts i embarcadors.

Coneix el ric patrimoni de la nostra terra en un recorregut per la història i els paisatges de postal de la Ribera. Im-pres-cin-di-ble!

Cada visita guiada té un preu de 3€ per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

Dissabte 21 de març: Llombai (Ribera Alta)
Ruta dels Borja.
Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Llombai.
Ruta urbana pel nucli històric de Llombai. Visita a l’ermita de Sant Antoni, l’església de la Santa Creu i els claustres de l’antic convent dels Borja.
Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Diumenge 22de març: Polinyà del Xúquer (Ribera Baixa)

Ruta: “A la Granja per dalt La Mota”
Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Polinyà.
Ruta a la vora del Xúquer on visitarem la passarel·la, la Mota, el Poaor (embarcador), el pont d’Albalat i el motor del poble, entre altres fites.
Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

PROJECTE ENTRE COMARQUES 2015 > del 7 de febrer al 14 de juny de 2015
Link del programa Entre Comarques 2015: http://goo.gl/hlJFHh
Link del formularid’inscripció Entre Comarques 2015: http://goo.gl/zJaiT4
Entre Comarques 2015 és una iniciativa de l’entitat de promoció turística comarcal Ribera Turisme amb la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa, la col·laboració dels municipis i el patrocini del patronat de turisme València Terra i Mar de la Diputació de València.

El programa compleix dos anys amb l’objectiu de donar a conéixer, mitjançant rutes guiades, el patrimoni històric, artístic i cultural de les comarques participants. Una oportunitat, a més, per a vertebrar i consolidar lligams entre els seus municipis a la província de València.

El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, entitat de la qual depén Ribera Turisme, Cristòbal García Santafilomena, ha destacat que: “el programa ‘Entre Comarques’ és una fórmula amena i divertida d’explorar el ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic dels nostres municipis”. “Molts es meravellen al descobrir el potencial turístic dels nostres territoris i la bellesa d’un passat que desconeixien”,assegura.

La setmana passada coneguérem Aielo de Malferit i Otos.

El passat dissabte férem un doble recorregut històric i musical per Aielo de Malferit en la ruta ‘Nino Bravo i el seu poble’, que ens donà una nova i desconeguda visió dels carrers del municipi a través del llegat del seu artista més universal.

Diumenge, descobrírem la tradició dels rellotges de sol que des de fa segles mostren les principals façanes del municipi d’Otos, en un recorregut que també ens va donar l’oportunitat de conéixer la pintura d’Antoni Miró.

Programa turístic de rutes guiades per la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida

Comparteix

Icona de pantalla completa