Diari La Veu del País Valencià
Fapa-Castelló nomena nova Junta directiva
Fapa-Castelló nomena nova Junta directiva en una assemblea amb una gran participació de les AMPA

Prop de 80 persones de més de 40 associacions de pares i mares han elegit a Sílvia Centelles presidenta de la federaciói al seu equip de treball

Fapa-Castelló Penyagolosa ha celebrat aquest matí en les instal·lacions del CEIP Ripollés de Castelló l’assemblea extraordinària de la federació per triar nova junta directiva després de la dimissió en bloc de l’anterior directiva. Es tracta d’una de les assemblees amb més participació dels últims anys. L’acte ha comptat amb prop de 80 compromissaris de més de 40 associacions de pares i mares que han nomenat a Sílvia Centelles, de l’AMPA Pius XII de Vila-real, com a nova presidenta de FAPA així com al seu equip de treball format per 13 candidats i candidates de diferents associacions i localitats de la província de Castelló. La nova junta compta amb un projecte de treball que se centrarà en la dinamització de la participació així com en fomentar la igualtat, la transparència i la solidaritat entre AMPA davant els atacs i retallades que està patint l’escola pública.

Al respecte, Centelles ha declarat que “estem molt il·lusionats en aquest nou projecte que iniciem al capdavant de la federació i ens sentim molt recolzats per les AMPA donada la gran participació que s’ha aconseguit en l’assemblea”. Amb Silvia Centelles han entrat també a formar part de la junta directiva de FAPA representants del CEIP Herrero com Juan Milanés, Jesús Monforte i Pau Sancho. El nou equip de treball també compta amb Xavi Tudela del CEIP Mestre Canós, Alfons Dastis del CEIP Ripollés, Jaime López del CEIP Antonio Armelles, Esther Pardo del CEIP Gregal iMarisa Yustei Silvia Peña del CEIP Blasco Ibáñez. També és clau la participació en la junta de les AMPA de Vila-real, ja que també entren a formar part de la junta Paco Rodríguez del CEIP Botánic Calduch i Rubén García del CEIP Escultor Ortells. Finalment, l’equip també compta amb un membre de l’anterior junta directiva que ha presentat candidatura dins del nou equip de treball de Centelles com Ainhoa Carda de l’IES Jaume I de Borriana.

La Comissió Gestora, formada per alguns dels candidats que han entrat avui a formar part de la Junta directiva de FAPA, ha sigut l’encarregada de dirigir l’assemblea. Així Sílvia Centelles, com a representant del grup ha començat l’assemblea explicant la situació en què s’ha trobat la federació després de la dimissió en bloc de l’anterior junta directiva. En aquest sentit, ha explicat que davant d’aquests fets, es va procedir a posar en funcionament els mecanismes habituals per salvaguardar els béns i les dades de la federació com marca el protocol per aquest tipus d’entitats i a constituir una comissió gestora. Així mateix, Centelles ha explicat que la comissió gestora no ha tingut en cap cas accés a les dades ni a cap tipus de documentació relatiu a la federació, únicament, s’ha encarregat de convocar la present assemblea per triar nova junta directiva.

Tot seguit, Rubén García, de l’AMPA del CEIP Escultor Ortells, ha procedit a explicar el resultat del treball de la comissió de mediació per resoldre el conflicte que va sorgir entre la Confederació Gonzalo Anaya i l’anterior directiva de FAPA. Al respecte, García ha explicat que tant els representants de la Confederació Gonzalo Anaya com Fapa-València s’han mostrat en tot moment predisposats a col·laborar i fomentar la conciliació entre les AMPA de la confederació. En aquest sentit, un cop resolts els problemes plantejats en l’anterior assemblea de participació de FAPA-Castelló dins de la Gonzalo Anaya, les AMPA han aprovat el treball de la comissió i ha acordat amb 72 vots a favor i 4 abstencions que, com ha explicat García: “Els interessos de la nostra federació continuen sent els mateixos que els de la Gonzalo Anaya i per tant, seguirem treballant i mantenint les relacions de col·laboració i suport que sempre han caracteritzat aquestes entitats”.

Finalment,el nomenament de la nova junta s’ha aprovat en l’assemblea amb el suport majoritari de tots els membres presents, també amb 72 vots a favor i 4 abstencions. La nova junta de FAPA ha agraït el treball de l’anterior directiva i els ha convidat a participar activament, així com a la resta d’AMPA, en l’activitat diària de la federació. L’acte s’ha tancat amb un esmorzar popular en el qual les AMPA han tingut l’oportunitat d’intercanviar experiències i compartir idees i propostes per millorar la situació de l’escola pública amb altres associacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa