Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana demana la retirada del Projecte de Llei de Participació
Intersindical Valenciana demana la retirada del Projecte de Llei de Participació i Col·laboració Institucional de les organitzacions sindicals i empresarials representatives a la Comunitat Valenciana presentat per la Generalitat Valenciana. El sindicat valora la necessitat de la participació institucional del sindicats en tots els àmbits per “fomentar el diàleg com a factor ineludible de la cohesió social i el progrés económic”. En eixe sentit estem convençudes i convençuts que cap impulsar-lo de manera conseqüent, coherent i transparent garantint la igualtat i tenint en compte la representativitat de les organitzacions sindicals, que no “agents socials”, i respectant aquesta en els diversos àmbits de representació. Una representativitat que no ha de ser excloent ni ha de potenciar el “bisindicalisme” sinó tindre en compte els resultats de les eleccions sindicals com factor que determine la representativitat.

Per això, entre d’altres motius, considerem que cal una veritable Llei de Participació Institucional, no només de la “participació” de sindicats i de l’empresariat. Una llei que vaja més enllà dels objectius reals que té aquest Projecte de Llei. El projecte presentat pel govern no té a veure amb eixa participació real que demanda la societat en ser un projecte que té com objectiu el finançament sindical i empresarial. És a dir, “salvar” les finances de dues organitzacions sindicals i de la patronal que estan força precàries segons es coneix publicament.

Des de la Intersindical Valenciana considerem que cal un finançament públic i transparent de les organitzacions sindicals. Un finançament al qual tinguen concurrencia totes, sí totes, les organitzacions sindicals independentment de la seua representació. Per això, des del nostre punt de vista aquest Projecte de Llei s’ha de retirar ja que pretén blindar el finançament de dues organitzacions sindicals i no garanteix la lliure concurrència de la resta de les organitzacions sindicals valencianes.

Intersindical Valenciana considera que les ajudes als sindicats s’han de basar en el nombre de delegades i delegats triats en els processos electorals i no en altres criteris que distorsionen aquesta representativitat sindical. Per tant, no calen ajudes “suplementàries” per compensar la participació.

Uns ajudes objectives, transparents, publicades al DOCV, per facilitar l’acció sindical, que ja inclou la participació institucional, a tots els sindicats en base als resultats de les eleccions sindicals. En el món de la política seria impensable una llei similar a aquesta que primara a determinades organitzacions polítiques, o a les dues més representatives, en detriment d’unes altres i que tinguera com objectiu principal el seu finançament per compensar la participació en els diversos òrgans de representació.

A tot açò, cal sumar que en aquest moments polítics i socials la societat valenciana no pot entendre que es tramite un Projecte de Llei com aquest quan estem travessant una crisi que afecta a tots els sectors socials. Aquest projecte de llei serveix per aprofundir en la mala imatge del moviment sindical, de les organitzacions empresarials i dels partits polítics en semblar estar més procupats dels seu finançament que en resoldre els problemes reals de les valencianes i valencians i de les treballadores i treballadors.

Per tots aquest motius, des de la Intersindical Valenciana es reclama la retirada del Projecte de Llei. En eixe sentit, el Sindicat presentarà la seua proposta de retirada i una sèrie d’esmenes en aquesta línia argumental a tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa