Diari La Veu del País Valencià
La PCV es reunix amb la candidata Pura Peris García
La Plataforma pel Comerç Valencià , es reunix amb la candidata Pura Peris García

Al municipi de Mislata s’ha reunit la PCV amb la professora de la Universitat de València Pura Peris García, candidata a la Generalitat Valenciana per Els Verds. Professora titular dóna classes de Dret Financer i Tributari. És Doctora en Dret i poetissa, entre d’altres ocupacions i passions. Entre d’altres assistents hi havien Salvador Ballesteros, president de l’associació de comerciants d’Alaquàs, Silvia Muñoz, presidenta de l’associació de Paiporta, Carmen Moreno de Manises, Mauro d’Alfafar, Nieves Clemente de Xirivella, Francesc Ferrer i Rafa Gil d’Unió Gremial, un representant de Benimaclet, així com nombrosos comerciants del municipi amfitrió.

El municipi de Mislata, compta amb un nombre de comerços de proximitat molt important. La realitat física del municipi fa que el centre de València estiga a un tir de pedra i que es trobe envoltada de Grans Centres Comercials d’altres poblacions limítrofs de l’àrea metropolitana. El comerç pateix una elevada taxa de mortalitat i els comerciants no reben cap tipus de subvenció o ajuda per part de l’ajuntament. Les taxes municipals per obrir un negoci són de les més elevades de tota la província.

A la reunió s’han tractat els temes d’actualitat com la nova proposta del Conseller Máximo Buch, de la Llei del Comerç. De fet l’Observatori del Comerç es reuneix el proper 16 de febrer per tal d’intentar arribar a un consens en la nova normativa que, no obstant, no podrà aprovar-se per la dissolució de Les Corts.

La candidata d’Els Verds, Pura Peris, exposà des del punt de vista del seu municipi, on resideix, L’Eliana, com afecten les Grans Superficies Comercials al comerç de l’interior de la trama urbana. Les conseqüències directes que té en el model de consum i la necessitat per a la cohesió social, del model local i urbà dins de les nostres poblacions.

La Plataforma pel Comerç Valencià, continuarà la seua ronda de contactes amb altres forces polítiques i del teixit associatiu, empresarial i econòmic de la nostra geografia, per tal d’exposar les seues argumentacions de defensa del nostre comerç. Té previst reunir-se amb la candidata de Ciutadans, Carolina Punset i amb el ja líder de Podemos Antonio Montiel.

Plataforma pel Comerç Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa