Diari La Veu del País Valencià
La indústria valenciana i catalana es reuneix a Alcoi
Es presentarà un estudi sobre els eixos industrials a l’arc mediterrani, i un representant de la Comissió Europea explicarà l’agenda industrial europea

La indústria valenciana i catalana es reuneix a Alcoi al congrés ‘Els eixos industrials de l’Arc Mediterrani’

Demà dijous 12 i despús-demà divendres 13 de febrer, l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa, l’Ajuntament d’Alcoi i la Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat (FEDAC) organitzen la jornada “Els eixos industrials de l’Arc Mediterrani”, una cita que compta amb més d’un centenar d’inscrits.

L’objectiu d’aquestes jornades és impulsar les estratègies per a la reindustrialització i el creixement econòmic a través de l’opinió dels experts, les organitzacions empresarials i d’exemples i experiències de representants dels territoris amb més tradició industrial de l’Arc Mediterrani. Durant els dos dies de durada, hi participaran les principals entitats empresarials i municipis de les comarques valencianes de la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià i la Foia de Castalla, i les catalanes del Vallès, el Bages i l’Anoia. Aquestes comarques han constituït històricament els eixos industrials de l’Arc Mediterrani, amb una especial tradició del sector del tèxtil, de la que va arribar a ser una de les principals zones productives de tot l’estat. En l’actualitat, tot i la conjuntura econòmica adversa, la indústria encara concentra vora un 20% dels ocupats d’aquests territoris, i el conjunt del territori de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani representa el 34% del valor afegit de tota la indústria de l’estat.

La Comissió Europea participarà també durant les jornades, amb la intervenció Jochen Mueller, cap del departament polític i econòmic de la representació de la Comissió Europea a Espanya, qui defensarà el document sobre l’agenda industrial europea, basada en l’impuls d’aquest sector d’activitat com a motor de la recuperació econòmica.

A les jornades prendran part alcaldes i representants dels ajuntaments de Barcelona, Alcoi, Ibi, Cocentaina, Muro, Ontinyent, Albaida, Manresa, Terrassa, Sabadell i Igualada, a més d’experts de la Universitat Politècnica de València, de l’Escola Superior de Disseny de Barcelona i la Universitat d’Alacant. També intervindran representants de diferents associacions empresarials valencianes i catalanes.

La nit de demà dijous se celebrarà al Círcol Industrial d’Alcoi la 10a Nit Econòmica de l’Arc Mediterrani, durant la qual es realitzarà un homenatge a les cambres de comerç d’Alcoi, Terrassa i Sabadell, per la seua contribució a l’economia industrial d’aquests territoris. També es presentaran les conclusions de l’estudi “Els eixos industrials de l’Arc Mediterrani” i es donarà lectura al Manifest per la reindustrialització de l’economia Europea, signat pels ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Manresa, Alcoi, Ontinyent, Bocairent, Albaida, Cocentaina, Muro i Ibi.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia destaca que “més enllà d’acollir a la ciutat un congrés d’aquestes característiques, amb uns ponents de primera línia tècnica, empresarial i professional, creiem que el més interessant és que acollirem a Alcoi un fòrum al voltant del futur de la indústria als territoris amb major tradició del sector de l’eix mediterrani, del qual podrem traure importants conclusions per reimpulsar el nostre entramat industrial en clau de futur”.

El programa complet ací.

Pau Grau Mira

Comparteix

Icona de pantalla completa