Diari La Veu del País Valencià
5a Trobada de Societats de Matemàtiques de Parla Catalana
Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi :”Aquestes trobades periòdiques cerquen reforçar els llaços entre societats germanes tant a nivell geogràfic com cultural.

Com ja sabeu, ja fa anys que l’SEMCV Al-Khwarizmi participen en la jornada conjunta que es realitza cada any a finals de setembre en la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona. Així mateix, el premi en innovació didàctica matemàtica Maria Antònia Canals, de periodicitat bianual, és fruit d’aquestes trobades.

A la trobada hi participaran membres de les diferents juntes directives de la Societat Catalana de Matemàtiques, la Federació d’Entitats d’Educació Matemàtica de Catalunya, Societat Balear de Matemàtiques-XEIX i de la pròpia la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwarizmi.”

http://www.semcv.org/jornadesmat/769-v-trobada-de-societats-de-matematiques-de-parla-catalana

PROGRAMA
http://www.semcv.org/images/stories/jornades/programa5jornada.pdf

5a Trobada de Societats de Matemàtiques de Parla Catalana.

Organitzada per la Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi del País Valencià, se celebra al país un mes abans de la Prova Cangur, on totes les Entitats presents hi participen.

Les Societats Matemàtiques convidades per la nostra Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi són:

Societat Catalana de Matemàtiques
Federació d’Entitats d’Educació Matemàtica de Catalunya
Societat Balear de Matemàtiques-XEIX

Programa de la 5a Trobada.

Dissabte al matí els matemàtics visitaran el Monestir de Santa Maria de Valldigna, a Simat.
Otos serà la seu, la vesprada del dissabte i el diumenge pel matí.

Joan Olivares impartirà una conferència sobre els mètodes antics de mesurar el temps a les delegacions de les Societats Matemàtiques convidades.
Diumenge, faran una visita a la ruta dels rellotges de sol d’Otos, i a l’exposició d’Antoni Miró del palau marquesal.
LA PROVA CANGUR.

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova que, amb caràcter general a les seus de Catalunya, se celebrarà el dia 19 de març de 2015, amb un horari de les 10 a un quart de 12.

Per algunes excepcions a aquesta data i horari general, podeu contactar amb l’organització; naturalment el País Valencià serà una excepció.

La Prova Cangur 2015 al País Valencià.

En el marc de l’activitat internacional de Le Kangourou sans frontières, es convoca per al dia 26 de març de 2015, a les 11 hores.

Amb el suport al País Valencià de: la Societat Catalana de Matemàtiques, Universitat Jaume I; Universitat Politècnica de València; Universitat de València; Universitat d’Alacant; i la Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi.

Seus principals al País Valencià:

Castelló – València – Alcoi i Comarques Centrals – Alacant
http://cangur.alcoi.upv.es/

L’any 2014 participaren 3.991 estudiants del País Valencià, dominant la prova els estudiants que participen del Projecte Estalmat.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Estalmat_Pa%C3%ADs_Valenci%C3%A0

Els 10 primers de cada grup obtenen un premi. Si algun participant aconsegueix premi els quatre anys, té un reconeixement especial per part de La Cangur.30 reptes matemàtics.

La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2015 se celebrarà a Puerto Rico, l’associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació. Llavors els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.

En el marc de Le Kangourou sans Frontières es duen a terme diverses convocatòries del concurs (per exemple en francès, en castellà, i en català, convocat per la SCM, en tres zones geogràfiques, seus de Catalunya -informació en aquesta pàgina-, seus de Balears, seus del País Valencià). Cada centre només es pot inscriure en una d’aquestes convocatòries.

Nivells escolars als quals s’adreça el XX Cangur de la SCM

Nivell 1: alumnes de 3r d’ESO.
Nivell 2: alumnes de 4t d’ESO.
Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.
Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior.

Com a novetat, per a l’any 2015 es convoca també el I Cangur-primària de la SCM. Enllaç. http://www.cangur.org/cangur/cang2015/index.php

Comparteix

Icona de pantalla completa