Diari La Veu del País Valencià
Assemblea a Benifallim contra laplanta de compostatge
LA PREOCUPACIÓ VEINAL PRÉN FORMA D’ASSEMBLEA CONTRA LA PLANTA DE COMPOSTATGE

El passat dissabte 31 de gener ens reunírem en assemblea a Benifallim al voltant de 50 veïns i veïnes procedents de Penàguila, La Torre de les Maçanes, Benilloba, Benialfaquí i altres llocs de la comarca per debatre públicament el que és una preocupació, cada volta més forta, del veïnat de la comarca.

Des de fa unes setmanes indicis sobre el projecte de la instal·lació d’una planta de compostatge al terme de Penàguila, fitant amb els termes de Benifallim i Benilloba, han anat adquirint forma. Després de les sol·licituds d’informació als ajuntaments afectats, especialment a Penàguila, han saltat totes les alarmes ja que, lluny de tranquil·litzar-nos, els nostres temors s’han vist incrementats.

L’alcalde de Penàguila diu que són tot “rumors” quan els veïns sabem que s’han fet sondejos geotècnics i que ha hagut tractes de compravenda dels terrenys afectats.

Els “rumors” mai han tingut una base tan sòlida com aquesta i, si es vol minimitzar per part de l’Ajuntament, només es pot entendre com un projecte ocult que es vol realitzar sense que ningú sàpiga res.

Els veïns i veïnes de les localitats afectades exigim que l’alcalde de Penàguila es manifeste en contra d’aquest projecte com ja ha fet l’alcaldessa de l’Ajuntament de Benilloba.

L’assemblea ha decidit demanar informació a diferents entitats que poden tindre-la: Aguas de Valencia, Confederación Hidrográfica del Júcar, Diputació d’Alacant… A continuació farem un seguiment de la situació amb noves assemblees que es convocaran pròximament. I per descomptat, reivindicarem a tots els àmbits el nostre dret a conèixer i participar en la gestió de les nostres comarques

Ignasi Grau

Comparteix

Icona de pantalla completa