Diari La Veu del País Valencià
El Fracking ha tornat a estar present a les Corts Valencianes
Aquest 7 de gener ha sigut el dia en el que el Fracking ha tornat a estar present a les Corts Valencianes. Durant tot el matí, representants i portaveus de la Plataforma Anti-Fracking Comarques de Castelló, s’han reunit amb els partits de l’oposició al Govern Valencià.

A la reunió, fixada a petició de la PAF, han assistit Victor Tormo en representació d’Esquerra Unida, Josep Maria Pañella, en representació de Compromís, i Ana Besalduc i Francesc Signes en representació del PSPV-PSOE.

Durant el transcurs d’aquest encontre, s’han revalidat tots els compromisos adquirits a l’Acord de les Comarques de Castelló signat al maig de 2013.

Els acords aconseguits per unanimitat dels assistents, versen en quant a la prohibició del la fractura hidràulica o fracking en tot el territori Valencià, així com una aposta ferma en pro de les Energies renovables. És per això que aquests tres partits han assumit la incorporació d’aquest Acord als programes electorals amb els que es presentaran a les eleccions autonòmiques de maig d’aquest any.

Cal destacar en la importància que té aquesta revalidació de l’Acord existent, doncs si es compleix per part dels partits signants, al defendre el territori d’agressions tan devastadores com el fracking, al mateix temps, vinculen els seus programes electorals a un desenvolupament sostenible.

Volem recordar que al moment de crear-se i signar-se l’Acord de les Comarques de Castelló, el Partit Popular també va estar convidat, però no va voler formar part d’ell.

També des de la PAF volem destacar que al concloure la jornada de treball a Les Corts, hem registrat per sisena vegada una petició de reunió amb el President de la Diputació de Castelló Javier Moliner, ja que totes les anteriors han sigut denegades. Esperem i desitgem que aquesta vegada el màxim exponent polític de la província de Castelló es digne a reunir-se amb la PAF, moviment ciutadà que aglutina el No al Fracking que afecta directa o indirectament a mitja província.

En cas que tornem a rebre llargues per part de la Diputació de Castelló per a que aquesta reunió no es puga dur a terme, entendrem que el seu posicionament davant el fracking és diferent al dels municipis i ciutadans als que representa.

Antifracking Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa