Diari La Veu del País Valencià
Prorrogada l’exposició sobre el festival ULTRASONS
Diferents grups d’estudiants realitzaran experiències pedagògiques amb “Pentacroma U.47.285”

“Pentacroma U.47.285”, inaugurada el 10 d’octubre al Museu de Ceràmica de l’Alcora, es prorroga dos setmanes més, fins el 18 de gener. Així mateix, acollirà activitats didàctiques per a grups escolars, accions que conjuguen música, pintura i ceràmica. Segons fonts del Museu, més de 1.800 persones han visitat l’exposició durant aquest període.

L’exposició, amb la qual es va iniciar el festival ULTRASONS 2014, és una retrospectiva de les cinc edicions anteriors. “Pentacroma U.47.285” està formada per les obres pictòriques creades en directe en diversos esdeveniments del festival, on es va associar la música amb els pinzells d’Ana Beltrán. També hi trobarem la 2a temporada del documental “El otro lado del telón”, dedicada al festival, i una recopilació fotogràfica dels actes realitzats.

Les activitats per a escolars s’emmarquen dins del “Programa Didàctic del Museu” dirigit per Tere Artero, que a més dels tallers habituals sol contemplar activitats especifiques al voltant de les exposicions temporals. La proposta ha sigut dissenyada per a estudiants de 2n cicle d’ESO i vol unir diferents disciplines artístiques, tal i com és la programació del festival ULTRASONS.


L’activitat consta d’una entrevista a Ana Beltrán per a descobrir la seua obra, trajectòria, referents,…; visita a la secció de ceràmica contemporània del Museu; visita a l’exposició sobre el festival; i elaboració de 2 murals al ritme de la música, un amb planxes de fang i l’altre amb taulells esmaltats en cru.
L’experiència didàctica amb l’exposició d’ULTRASONS la realitzaran alumnes del institut Ximén d’Urrea, alguns d’ells ja ho van fer el passat 10 desembre, i del col·legi La Salle de l’Alcora. En el cas dels grups de l’IES Ximén d’Urrea, desprès efectuaran una exposició conjunta al Museu de Ceràmica, prevista per a finals de febrer.

L’exposició “Pentacroma U.47.285”, que es pot visitar fins el 18 de gener, ha sigut possible gràcies a l’artista Ana Beltrán, el projecte “El otro lado del telón” i l’equip del Museu de Ceràmica. L’Associació Juvenil JDB, organitzadora de l’exposició i del festival, també vol donar les gràcies als patrocinadors i col·laboradors que han fet possible la 6a edició: Ajuntament de l’Alcora, Caixa Rural, Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora, Pub Manhattan, Pizzeria La Gioconda, Musical l’Alcalatén, Panaderia Albero, Cafeteria Deu Minuts i Pub Cassette 29.

Comparteix

Icona de pantalla completa