Diari La Veu del País Valencià
Una treballadora de MSF arriba a Madrid evacuada des de Mali
Médicos Sin Fronteras confirma que una de les seues treballadores internacionals de nacionalitat espanyola ha sigut evacuada des de Mali a Espanya com a mesura de precaució després d’haver patit un contacte de risc.

Un membre de l’equip de MSF a Bamako es va ferir en el tractament d’un pacient malalt d’Ebola. No té símptomes de la malaltia de moment i no ha donat positiu per Ebola. Seguint el protocol de prevenció de l’organització, ha sigut transferida a l’hospital Carlos III a Madrid amb un avió especialitzat, on serà posada en observació durant tres setmanes.

“Malgrat seguir protocols molt estrictes, els riscos no es poden reduir a zero. No obstant açò, evacuar a treballadors que poden haver estat exposats al virus permet aïllar-los ràpidament i que, si finalment es posen malalts, reben tractament envoltats dels seus sers estimats”, afirma Joan Tubau, director general de MSF Espanya. “Esperem que nostra col·lega no resulte afectada i que aquest incident quede així, com un incident, perquè puga retornar a la seua vida habitual. Demanem al públic en general i als mitjans de comunicació que respecten el seu anonimat tal com ella ha sol·licitat”.

Per raons de confidencialitat mèdica, i per a preservar la seua privadesa i la de la seua família, MSF no farà més declaracions de moment.

MSF va començar la seua intervenció a Mali el passat 24 d’octubre, just després que es confirmara el primer cas en Kayes, en el nord del país. L’11 de novembre es va detectar un nou focus a Bamako i l’equip de MSF es va ampliar i les seues activitats es van expandir per a ajudar a contenir l’expansió de la malaltia.

MSF ha estat responent a l’epidèmia d’Ébola a Àfrica occidental des de març de 2014. Uns 3.400 treballadors de l’organització estan en la regió, entre els quals hi ha uns 270 internacionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa