Diari La Veu del País Valencià
Enric Casasses & Don Simon i Telefunken a Gandia
El rapsode Enric Casasses comparteix escenari amb els ultramundans Don Simon i Telefunken

Enric Casasses fou Premi Ausiàs March de Poesia en els Premis Literaris de Gandia de 1996

Enric Casasses (Barcelona, 1951) és un transgressor en comparació d’altres poetes. Els seus espectaculars recitals han contribuït a la vivència de la poesia fora dels llibres. Es caracteritza per utilitzar una poesia molt sonora, jugant amb els fonemes i normalment les seues creacions parteixen d’una idea concreta per a transformar-la i donar-li una visió particular.

Casasses ha sigut reconegut en repetides ocasions per diferents obres literàries com La cosa aquella, premi Crítica Serra d’Or de poesia (1992), No hi érem, premi Crítica de poesia catalana, 1994, Calç, premi Carles Riba 1995, D’equivocar-se així, premi Ausiàs Marc de Gandia 1996 o Plaça Raspall: poema en set cants, premi Ciutat de Palma de poesia 1999, entre d’altres. També l’any 2012, el CoNCA, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts catalanes, el va reconèixer amb el Premi Nacional de Cultura, màxim guardó institucional a la cultura i a la creació artística catalanes.

Més enllà dels reconeixements, Casasses és poeta, rapsode, prosista, dramaturg, articulista i estudiós de la literatura. Amb la seua vasta obra ha contribuït decisivament a renovar i a enriquir el panorama de la lírica catalana contemporània així com a revifar la presència social de la poesia mercè a les seues nombroses propostes escèniques i musicals.

Al Teatre del Raval, Casasses compartirà l’escenari amb els ultramundants Don Simon & Telefunken, músics inclassificables que acompanyen amb els seus originals i estranys sons a poetes com Casasses o Ajo i alguns dels seus membres formen part de les bandes de Pascal Comelade, Albert Pla o Pau Riba.

Enric Casasses & Don Simon i Telefunken
Recital de poesia escènica
Divendres 21 de novembre a les 20h30
Preu: 10 € entrada general, 7 € per a estudiants del Campus de Gandia-UPV, 5 € per a xiquets

Teatre del Raval de Gandia

Comparteix

Icona de pantalla completa