Reunió Amb Ximo Puig de la PCV

14 novembre 2014 01:00h
Sra. Elvira García Campos, Alcaldessa de l'Il·lustríssim Ajuntament d'Alaquàs. Sr. En Ximo Puig i Ferrer, Diputat al Congrés dels Diputats a Madrid, Secretari General dels Socialistes Valencians i candidat a la Presidència a la Generalitat Valenciana el proper 2015. Moltes gràcies per dispensar-nos el seu temps i conversar amb els membres de la Plataforma pel Comerç Valencià (PCV) que hui ens hem apropat al poble d'Alaquàs.
 
En primer lloc dir-los que després de les reunions de treball que hem mantingut a València amb altres partits polítics, l'acte de hui és el primer que fem a la seu d'un Ajuntament. Aixó és, per a nosaltres, un motiu de satisfacció i la seua relevància és molt important per al model de comerç de nucli urbà que defensem des de la PCV.
 
Tot i que l'àmbit d'actuació nostre té una vocació supramunicipal, ni oblidem ni restem  importància a la relació que han de tindre les associacions de comerciants amb els seus ajuntaments, motiu pel qual es troba present el president de l'Associació de Comerciants d'Alaquàs (CAdA), Salvador Ballesteros, així com altres membres de la seua junta directiva i socis.
 
Sra. García, no podem més que expressar-li la nostra felicitació per la magnífica campanya de promoció del Comerç Local que en companyia de CAdA s'està portant a terme a Alaquàs. Alguns missatges de la qual volem reproduir,  en aquest mateix document, ja que des de la PCV els compartim absolutament.

- Comprant al comerç local, tot són avantatges!
- Comprant al comerç local, col·labores en la protecció del medi ambient.
- Comprant al comerç local, tens atenció especialitzada i tracte personal.
- Comprant al comerç local, inverteixes en benestar i economia local.
 
Evidentment el model de ciutat i el model de comerç el decidim totes les persones, quan comprem. L'obligació però, de les institucions i l'administració pública és vetlar per una urbe dinàmica, amb futur per als seus negocis, amb bons serveis públics, que oferisca qualitat de vida i prestacions educatives i sanitàries, fent possible desenvolupar les  activitats econòmiques en condicions òptimes.

Des dels ajuntaments és hora d'una aposta inequívoca pel model de comerç de proximitat, si no ho fem ara potser demà siga tard i molts barris i pobles es degraden de manera irreversible.  Sra. Alcadessa, depositem en vosté la confiança en que demà tindrà un compromís més inequívoc amb el col·lectiu d'autònoms i amb tot el seu poble en la defensa dels seus negocis i llocs de treball.
 
Sr. Ximo Puig i Ferrer. El passat 22 d'agost al diari Levante-emv el secretari general del PSPV de l'Horta Nord, Víctor Jiménez, va declarar que vosté no havia donat el seu suport a la construcció de Puerto Mediterráneo a Paterna, puix que no s'havia consensuat el projecte ni  la seua posada en marxa. No obstant va manifestar que "No nos cerramos en banda a cualquier proyecto que suponga inversiones y la creación de puestos de trabajo".
 
El passat 4 de setembre membres de la PCV ens vàrem reunir a Manises amb un representant de l'empresa inversora i finalitzada la reunió ens ratificàrem en la nostra posició contrària a la instal·lació d'aquest megaprojecte comercial i d'oci.
 
 
-La primera pregunta que li fem és: ¿Donarà suport al projecte de Puerto Mediterráneo?
-La segona qüestió que li plantegem és: ¿Derogarà vosté si és President de la Generalitat Valenciana l'aprovació de les zones de gran afluència turística existents a València ciutat, les quals han provocat un greuge comparatiu dramàtic davant de les grans superfícies dels municipis limítrofs i una pèrduda de quota de mercat per al comerç de la pròpia Ciutat de València i poblacions del voltant.
-La tercera qüestió és: Decretarà una suspensió de llicències de noves gran superfícies comercials al territori valencià? Ens tindrà en compte en el diàleg social i econòmic a l'hora de consensuar un model de comerç sense menysprear el comerç urbà de proximitat? Posarà l'administració pública al servei dels interessos dels autonòms i no en la seua contra a l'hora de facilitar i obtindre les autoritzacions d'obertura necessàries, legislant amb un marc normatiu únic i adient per al comerç de proximitat?
-Per últim: ¿és conscient que el comerç de proximitat no pot competir davant de la llibertat absoluta d'horaris comercials i la possibilitat d'obrir els diumenges les multinacionals implantades al nostre territori? ?Qué guanyem els valencians com a poble, de tindre aquestes empreses que tributen al 1% dels seus beneficis a Luxemburg, no pagant impostos a la nostra hisenda pública?
 
 
Atentament, Sra. Alcadessa, Sr. Ximo Puig. La nostra més cordial salutació i agraïment.

Plataforma pel Comerç Valencià


 
next