Diari La Veu del País Valencià
Damià Torres rep la quarta medalla d’or internacional
Damià Torres Latorre d’Alginet ha participat l’any 2014 en quatre competicions Internacionals Matemàtiques i en les quatre ha aconseguit una destacada participació.
Havia quedat Primer d’Espanya a la Mediterranean Mathematics Competition 2014, i fins ara estavem a l’espera de la medalla que atorga el Comitè Internacional depenent dels resultats de la resta de països del Mediterrani.
Després d’un any plagat d’èxits provincials, autonòmics, estatals i internacionals – Or a Romania, Menció d’Honor a Sud-Àfrica i Plata a Iberoamèrica-, el valencià ha rebut les últimes credencials olímpiques de la competició Mediterranean Mathematics
Competition. El Comité Internacional ha atorgat l’Or al nostre geni, antic alumne de l’IES Guadassuar i actualment alumne de Matemàtiques i Física a la UPC de Barcelona.
Actualment encara li queda temps per a preparar altres olimpíades. L’únic estudiant amb els tres ors d’Espanya 2014 de Matemàtiques, Física i Química, ara es prepara per a competir el 2015 en l’olimpíada d’informàtica universitària.
Actualment, col·labora també pedagògicament amb els companys i amics valencians i els ajuda a resoldre problemes olímpics.
És el preparador olímpic d’Aina Torres Latorre, la seua germana. Amb ella esta treballant actualment matemàtiques i física, això ha fet que de forma excepcional Aina s’hagi presentat a les prova de l’Olimpíada de Física 2014-15 de segon de batxillerat amb només 15 anys, sent una alumna de quart de l’ESO. Damià comenta que en la preparació olímpica cal fer moltes proves per a aconseguir finalment l’èxit, i valora la progressió de la seva germana molt positiva. Aina fa uns mesos ja va quedar quarta d’Espanya en una competició matemàtica de la Complutense de Madrid.

Joana Casals

Comparteix

Icona de pantalla completa