Diari La Veu del País Valencià
ACPV – Per una ràdio i televisió públiques en valencià
La Junta Electoral certifica les signatures de la ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià

Avui, divendres 24 d’octubre, la presidenta de la Junta Electoral valenciana s’ha reunit a les Corts amb els representants de la ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià -entre els quals Toni Gisbert, secretari d’ACPV- per a lliurar-los formalment el certificat de validació de les 90.000 signatures recollides durant la campanya i que per tant s’ha complit sobradament amb la xifra mínima exigida per a la llei.

Ara, per tant, la Junta Electoral comunicarà la certificació a la Mesa de les Corts, i d’aquesta manera s’iniciarà el tràmit parlamentari de la ILP. El següent pas serà la petició per part de la Mesa de les Corts al Govern valencià perquè comunique el seu criteri i posicionament respecte a la ILP. Aquest posicionament condicionarà les passes següents i, sobretot, si el president Fabra vol aprofitar l’oportunitat per rectificar el seu error de tancament de les emissions de RTVV amb l’inici d’un nou servei que podria crear-se sense el llast de la mala gestió i la politització patides per la històrica RTVV.

Acció Cultural agraeix als 90.000 valencians i valencianes el seu suport a la ILP i a la reivindicació que els valencians no podem ser menys que les altres autonomies: també nosaltres mereixem tenir una televisió pròpia, que a més siga un instrument de dignificació de la llengua i de proximitat informativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa