Diari La Veu del País Valencià
La Cívica – El Síndic de Greuges dona resposta
El Síndic de Greuges dona resposta a la Queixa “PELS EFECTES DE LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL CURS 2014-2015 I PER LA IMPROVISACIÓ I INSEGURETAT NORMATIVA DEL SEGÜENT” presentada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic d’Alacant el passat mes de juliol.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic d’Alacant llança una CAMPANYA per a que tots els centres presenten al·legacions i contesten al Síndic amb les moltes dificultats que han viscut i viuen aquest curs.

La Plataforma convoca a tota la comunitat educativa a participar en la MANIFESTACIÓ educativa convocada el proper dijous 23 d’octubre a les 18 hores des de la Direcció Territorial d’Educació a Alacant.

A juliol de 2014 varem presentar una Queixa davant el Síndic de Greuges per a denunciar el caos previsible d’aquest inici de curs al voltant de 13 punts i va ser admesa a tràmit amb la Referència 1408607.

La Plataforma ha rebut la contestació que Conselleria ha fet al Síndic de Greuges i davant la resposta rebuda volem manifestar que:

-És vergonyosa per inexacta i incomplerta a més d’intolerable que Conselleria manifeste que no té competències en 7 dels 13 punts denunciats per la Plataforma: Inici de curs-calendari escolar; Beques i ajudes a les famílies; Infraestructures i barracots; Seguritat i Salut als centres educatius; Increment de ràtio i supressió d’unitats escolars; implantació de la FP Básica i Menjadors Escolars en vacances.
-La Plataforma prepararà i presentarà al·legacions a la resposta de Conselleria abans del termini de 15 díes que el Síndic ha donat per a fer-ne.
-La Plataforma convida a tots els centres, AMPES i estudiants a recolzar la seua denuncia davant el Síndic amb la campanya “Recolzament de la Queixa 1408607” que permet sumar-se a la mateixa a totes les comunitats educatives.

A la resposta que Conselleria sí ha fet, les al·legacions aniran en la següent línia:

-Canvi dels exàmens de setembre a juliol: Es manipula la informació i s’amaga la realitat contrastada a tots els centres perquè no es diu que ha baixat el nombre d’estudiants que s’han examinat i que s’incrementa el nombre de no aprovats.
-Plurilingüisme: Assumeixen el seu fracàs de renunciar a la normalització lingüística del País Valencià i formar alumat plurilíngüe.
-Desenvolupament LOMQE i organització de l’inici de curs: Es reconeix que fins el 23 de juliol no van ser publicades Instruccions Autonòmiques imprescindibles per a l’inici de curs.
-Horaris de primària: la contestació no té res a veure amb la realitat dels col·legis que han hagut d’adaptar-los a les necessitats de l’alumnat i els centres.
-Materials i Llibres: la realitat és molt diferent a la finalitat que declara la normativa i ha suposat un perjudici econòmic a les famílies i als projectes educatius i de socialització de materials i bancs de llibres.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic fa una crida a la mobilització el proper dijous 23 d’octubre participant en la MANIFESTACIÓ convocada a les 18 hores des de la Conselleria d’Educació a Alacant, i dona suport a les mobilitzacions dels estudiants d’aquesta setmana.

Comparteix

Icona de pantalla completa