Diari La Veu del País Valencià
Alzira – Excel·lent acollida de ‘El camí de la derrota’
Excel·lent acollida de ‘El camí de la derrota’, la primera obra de Reclam Editorial escrita per Marcel Santacreu

La Gallera, en Alzira, va acollir la presentació del poemari en valencià

Excel·lent acollida tingué, divendres passat a l’edifici de La Gallera, la presentació del llibre de poesia ‘El camí de la derrota’, obra del jove escriptor alzireny Marcel Santacreu i que va servir, a la vegada, com a posada de llarg de Reclam Editorial, el nou segell editorial de la Ribera.

En un acte emotiu, proper, senzill, però a la vegada, cuidat fins l’últimdetall, Reclam va presentar l’opera prima de Santacreu. En l’acte, adreçat a desenes de persones que ompliren un dels salons més bonics de l’emblemàtic edifici, van intervindre, a banda de l’autor de l’obra, Marcel Santacreu, la professora Pura Santacreu i l’editor de Reclam, Arturo Blasco.

Il·lusió va ser la paraula més repetida al llarg de la vesprada, tant per l’escriptor Marcel Santacreu comp els responsables de la jove editorial, Arturo Blasco i Laura Granell.

Reclam és una aposta arriscasa, és una inversió econòmica important, però també és il·lusió“, va afirmar Blasco. “Treballem amb la gentj ove, amb ells i per a ells, mimem cada detall de cada obra“, va apuntar l’editor.

Pura Santacreu, professora de llengua i literatura, catedràtica de Valencià i tia de l’autor, va fer un xicotet anàlisi del llibre del seu nebot. “L’obra és bona. Convida al lector a seguir llegint. Marcel sent, oberva i dibuixa, ens guia a tots, crec que la derrota és un triomf perquè podrem amb ella“, digué Pura Santacreu.

‘El camí de la derrota’, l’obra poètica escrita per Marcel Santacreu, aborda aspectes com la malaltia, la superació i la mort. Segons va explicar el mateix autor, els seus escrits versen sobre la seua metamorfosi personal, sobre la seua infantesa, la idea de reconnectar punts i sobre l’amor i la mort. “He tingut davant la mort, li he suplicat unes hores més, mentre finalment li donava a mon pare el descans que ell necessitava i deixant-nos a la resta en un buït“, digué. La mort, va reflexionar, “és necessària, no hi ha vida sense mort ni mort sense vida“.

Durantl’acte es va projectar un vídeo molt emotiu que mostrava alguns dels llocs i persones claus de la vida de Marcel Santacreu, que també arreplega el poemari.

Reclam Editorial

Comparteix

Icona de pantalla completa