Diari La Veu del País Valencià
Campanya Mundial per l’Educació
La FE CCOO PV impulsarà la Campanya Mundial per l’Educació entre el professorat

Reunió entre Miguel Angel Vera, Secretari General de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià, i Leticia Silvela coordinadora estatal de la Campanya Mundial per l’Educació per a impulsar entre el professorat valencià, la lluita pel dret a a l’educació a tot el món

La Campanya Mundial per l’Educació (CME) és una coalició internacional formada per ONG, sindicats d’educació i moviments socials per a reclamar el compliment íntegre dels compromisos de la comunitat internacional en a garantir l’accés a una educació de qualitat per a tots i totes abans de l’any 2015.

El compromís de la FE CCOO PV amb la CME s’ha vingut produint des de fa anys com a organització del grup de treball de la CME al País Valencià, al costat d’altres organitzacions socials i ONG. En l’actualitat molts dels objectius marcats en el cim de Dackar de 2000 estan encara per conquistar. I ja es treballa per a un nou impuls del moviment per l’educació cap a nous objectius en la línea d’un món més equitatiu i sostenible. Est serà el repte dels pròxims anys.

Recentment s’ha produït una reunió bilateral entre la FE CCOO PV i les responsables de la CME en l’àmbit del País Valencià i a nivell estatal per a renovar i concretar l’impuls de la Campanya, al costat d’altres grups, entre la comunitat educativa valenciana i en la societat. La FE CCOO PV continuarà donant difusió a la Campanya, impulsarà el seu desenvolupament en els centres i entre els i les docents, i s’estendrà la seua implicació en la SAME (Setmana d’Acció Mundial Per l’Educació)

En particular la FE CCOO PV difondrà els materials didàctics “Habilitats democràtiques. Dret a l’educació i participació ciutadana” en el marc de la seua campanya de Xarxa de Centres de qualitat democràtica, una campanya de resistència educativa a les lleis retrogrades en educació.

En un moment de reculada social i educatiu, considerem que les lluites per l’educació per a tots i totes es concreten en les lluites per l’educació a el País Valencià i en la sensibilització i compromís pel dret a l’educació a tot el món.

Comparteix

Icona de pantalla completa