Diari La Veu del País Valencià
València – Lambda convoca una concentració
Demà dimarts 23 de setembre, a les 19:30h en la plaça dels Pinazo, Lambda desplegarà una pancarta en favor de la visibilitat bisexual i repartirà fullets informatius.

El Dia internacional de la visibilitat bisexual es celebra cada 23 de setembre des de 1999, coincidint enguany amb l’any temàtic de la defensa dels drets de les persones LGTB a escala internacional, proclamat per la FELGTB.

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, celebra per sèptim any consecutiu el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual on es pretén mostrar la realitat de la bisexualitat, una orientació sexual més, igual que l’heterosexual o l’homosexual, i que es defineix com la capacitat que tenen algunes persones de sentir una atracció sexual, emocional i/o romàntica cap a altres persones independentment del seu gènere i/o el seu sexe.

El Dia de la Visibilitat Bisexual és un dia per a la visibilització, la reivindicació i l’orgull no sols de les persones bisexuals, sinó de tota la societat valenciana, i un dia per a recordar la importància de combatre entre totes i tots la bifòbia (discriminació i/o odi cap a les persones bisexuals).

Noe Pérez, coordinadora del Grup Bisexual i Pansexual de Lambda, assenyala que “aquesta discriminació, així com la mitificació i la falta de referents a la que ens hem d’enfrontar les persones bisexuals, són una xacra tangible a nivell nacional i internacional, una trista i injusta realitat que genera malestar, sentiment de soledat, d’incomprensió, ansietat, depressió i desesperació. La visibilitat i l’educació són les ferramentes primordials per a aconseguir una societat que respecte la nostra orientació, la consecució dels nostres drets i el nostre benestar en tots els àmbits de la nostra vida com a persones bisexuals. És el nostre desig i la nostra labor com activistes.”

Per tot açò, com apunta la coordinadora general de Lambda, Mar Ortega, “continuem treballant per la visibilitat de les persones bisexuals, les del nostre país i les de la resta de països on també pateixen per causa de la seua orientació sexual. A poc a poc i entre tots i totes estem acabant amb prejudicis i odis irracionals com és la bifòbia.”

Lambda valència

Comparteix

Icona de pantalla completa