Diari La Veu del País Valencià
CGT-PV – Per la llibertat d’Alfon
CGT-PV participarà en les mobilitzacions per la llibertat d’Alfon i en solidaritat amb els encausats per les vagues

En resposta a la crida internacional realitzada per la Plataforma per la Llibertat d’Alfon, la Confederació General del Treball del País Valencià participarà en les concentracions previstes al llarg d’aquesta setmana a València, Castelló i Alacant per a exigir l’absolució del jove de Vallecas. Alfon serà enjudiciat el pròxim 18 de setembre

Alfonso Fernández, de vint anys de Vallecas, va ser detingut en eixir de la seua casa, quan es disposava a participar en la vaga europea del 14-N de l’any 2012. Un muntatge policial va ser suficient per a acusar-li de tinença d’explosius i para, sense prova alguna, empresonar-li preventivament sota el règim d’aïllament durant 56 dies. Es va convertir així en l’únic empresonat d’Europa.

La pressió popular va ser determinant per a la seua excarceració, encara que amb càrrecs, així que el pròxim 18 de setembre s’enfronta a un judici que podria condemnar-li a presó.

En el marc d’una mobilització internacional promoguda per la Plataforma per la Llibertat d’Alfon a la qual s’han adherit multitud de col·lectius, plataformes, organitzacions, etc., la CGT participarà en les concentracions previstes en nombroses ciutats.

Al País Valencià, tindran lloc diverses mobilitzacions al llarg d’aquesta setmana:

– Dimarts 16 a València, concentració a les 19h en Delegació de Govern (C/ Colón, 60).

– Dimarts 16 a Castelló, concentració a les 19h en la Plaza María Agustina.

– Dimarts 23 a Alacant, concentració a les 20h en la Plaça de la Muntanyeta. Llibertat per a Alfon i solidaritat internacional amb les 595 treballadores de la neteja gregues en lluita.

CGT, que comparteix amb Alfon i la immensa majoria, el rebuig a l’atur, a la reforma laboral, a les retallades socials, a la privatització de la sanitat, de l’ensenyament… crida a participar en les mobilitzacions. Així mateix, recorda que la vaga és un dret fonamental de la classe treballadora, i exigeix que cessen les detencions i empresonaments.

Comparteix

Icona de pantalla completa