Suport al Manifest d’Algemesí

20 setembre 2014 01:00h
El Grup d’Estudis d’Etnozoologia, integrat a l’Institut Català d’Antropologia, s’ha adherit al “Manifest d’Algemesí: que la tradició no impedisca el progrés”.  El Grup, coordinat per l’antropòloga i investigadora Mara Martínez Morant,   té com a principals objectius propiciar un espai de reflexió, discussió i recerca sobre els usos, les relacions i el lloc que ocupen els animals a la societat, tenint en compte les estructures de gènere.

Aquesta adhesió s’afegeix a les provinents del món de la ciència i la investigació, entre les que cal destacar la dels biòlegs Jordi Balaguer i Joan Nàcher, la patòloga Julia Garcia, la sociòloga Glòria Tello, la historiadora Helena Escoda, la jurista Anna Mulà o el primatòleg Miquel Llorente, president de l’Associació primatològica espanyola.

També s’afegeixen a tot el conjunt de signatures de diputats i diputades encapçalades pels i les representants de la ciutadania a les Corts Valencianes Enric Morera i Marga Sanz, i a l'Europarlament per Jordi Sebastià i Marina Albiol.

Altres signatures significatives són les de Natxo Serra responsable àrea medi ambient Grup Parlamentari Compromís i Antonio Arnau del Consell Polític Nacional d'EUPV així com les assemblees comarcals de l’Horta i la Ribera del sindicat COS i Ecologistes en Acció del País Valencià.

La major part de la societat no manté cap vinculació amb la tradició de torturar animals com a forma d’entreteniment o d’expressió festiva.  I, encara menys, amb extrems com el que representen les jonegades cadafaleres d’Algemesí.  Les adhesions al manifest són una mostra de tot plegat.  

PLATAFORMA INICIATIVA ANIMALISTA


 
next