Diari La Veu del País Valencià
STEPV anima als centres a suspendre les classes demà
ONADA DE CALOR

obstrucció de les glandules sudorípares

Davant la previsió que demà i els pròxims dies augmenten les temperatures a al País Valencià pel vent de ponent, STEPV anima a les direccions dels centres a suspendre les classes i a informar els pares i mares d’aquesta mesura.

En les condicions que es preveuen per a demà es farà impossible l’activitat docent, no només a les aules sinó també en el pati o altres llocs que no disposen d’aire condicionat.

Per això, recomanem que se suspenguen les classes i que les direccions dels centres comuniquen de forma immediata aquesta decisió a les direccions territorials corresponents, mitjançant el model d’escrit que adjuntem. Aquesta mesura ja l’han pres, amb molt bon criteri, alguns centres educatius.

D’aquesta manera, les direccions dels centres queden eximides de qualsevol responsabilitat en cas que algun alumne o docent tinga problemes de salut per les altes temperatures (com ja hem denunciat aquests dies).

Amb la comunicació a les direccions territorials també es trasllada a l’administració la responsabilitat de respondre i, en cas d’ordenar la immediata represa de les classes, serà la direcció territorial la responsable de qualsevol problema en el centre educatiu en aquestes condicions, i no de la direcció del centre.

El Sindicat ha tingut constància de casos d’afectacions a la salut de l’alumnat i del professorat per la calor en els centres: desmais, vòmits, marejos, obstrucció de vies sudorípares i inflamació d’ulls, etc.

No podem permetre que aquestes afectacions continuen i, per això, demà cal que els centres decreten la suspensió de les classes davant les altíssimes temperatures.

Comparteix

Icona de pantalla completa