Diari La Veu del País Valencià
Tercera jornada de l’acampada per l’escola pública
TERCERA JORNADA DE L’ACAMPADA PER L’ESCOLA PÚBLICA
La segona jornada de l’acampada per l’escola pública va estar marcat per una notificació important: a la I Jornada de Marees per l’Educació Pública que se celebra aquests dies a Galizia s’ha consensuat una resolució de suport a l’Acampada per l’Escola Pública del País Valencià. Aquesta és la resolució:

Resolució de les I Jornades de les Marees per l’Educació Pública de suport a l’Acampada per l’escola pública al País Valencià

Les I Jornades de les Marees per l’Educació Pública, reunides a Nigran (Galícia) els dies 16, 17 i 18 de juliol dóna suport a l’Acampada per l’Escola Pública que té lloc a València durant els mateixos dies.

Les Marees per l’Educació Pública comparteixen els motius que han portat a convocar l’acampada: el rebuig a la LOMQE, a les retallades i a la privatització de l’educació.

A més, les Marees per l’Educació Pública donen suport als centres educatius que han mantingut una lluita continuada pel manteniment de les unitats i centres educatius. Són un clar exemple d’aquesta lluita el col·legi Ciutat d’Oviedo de Torrevella, la denúncia de les comunitat educatives de Calp, Elx i Torrent vers la construcció dels CIS (Centres d’Iniciativa Social), els tancaments del Martínez Valls i Bonavista d’Ontinyent i el Ciutat de Cremona d’Alaquàs contra la supressió d’unitats d’infantil, la reivindicació del dret d’aprendre en valencià de la Plataforma Prou de la Vall d’Albaida i del CEIP Pare Català de Benimaclet i de les cinc escoles de la ciutat de Castelló, així com les accions de tantes i tantes altres escoles.

Finalment, les Marees per l’Educació Pública insten a l’administració valenciana a atendre les demandes d’aquests centres educatius i posar fi a les polítiques de retallades i privatització de l’ensenyament.

Més informació de les Jornades de les Marees per l’Educació Pública en aquest enllaç:
http://mareasporlaeducacionpublica.blogspot.com.es/2014/06/16-17-y-18-7-14-i-jornada-la-educacion.html

També vam comptar amb les visites i suports de Fapa Penyagolosa i Escola Valenciana. Tant Loli Tirado com Vicent Moreno, presidenta i president respectivament, intervingueren en les assemblees i debats posteriors a les xarrades. Ens va visitar de nou Eva Grimaltos, presidenta de Fapa València, que ens va reiterar el seu suport.

Aquesta tercera i última jornada de l’Acampada per l’Escola Pública ha tingut com a lema central “No a la privatització de l’Ensenyament Públic” i els protagonistes del dia han estat les escola d’Alacant. La xarrada de Pep Coll sobre els CIS (centres d’iniciativa social) ha obert un debat força interessant sobre el per què, el com… d’aquests centres privats edificats en terrenys públics cedits per “nostre” govern. Un dels punts negres de la política educativa del govern valencià. Han visitat l’acampada i han assistit a la xarrada Miguel Soler -PSPV- Vicent Xavier Vila i Elvira Tortosa, representants de Compromís per Ontinyent.
A la 13h han registrat les postals elaborades als tallers durants els 3 matins de l’acampada. Postals on els xiquets i xiquetes han dibuixat o explicat l’escola que volen. Els pares i mares hem aprofitat per exemplicar-ho també, en un to més claret si cap i menys festiu del que ho han fet els nostres fills i filles.

Si bé el dia està centrat en les escoles d’Alacant, comparteixen protagonisme amb una fita important: els 150 dies de lluita de la Plataforma Tots Som Cremona. Dia molt emotiu i força encoratjador per a tota la gent que compartim amb ells i elles la lluita. Celebració compartida a l’Acampada per tots els assistents, que han reconegut com a exemple la lluita del Cremona.

La vesprada, animada i molt divertida per als xiquets i xiquetes amb la contacontes Anna Ballester i l’actuació de Nines Clowns, a més d’un taller de carasses. I els majorets, molt impressionats amb les paraules dels iaioflautes, a la xarrada “Els iaioflautes, un exemple de dignitat”. Tota seguida, la xarrada d’Adolf Moises Cerveró “El Centre Social Rey Heredia: un any d’Utopia”. Aquesta mena de xarrades són molt exemplificadores de lluita i molt enriquidores per a qui les escolta. Totes i cadascuna de les xarrades de l’Acampada no han deixat indiferent ninú i ens han plenat de força per seguir lluitant.

Aquesta tercera jornada compta amb les actuacions d’Estrella Roja de Benimaclet, que ens ha acompanyat durant tota l’Acampada, i de Tomàs de los Santos i Toni Carrión.

La comissió d’organització valora més que positivament els tres dies de l’acampada per l’escola pública. Una acampada que ha estat un exemple de lluita: reivindicació i lluita en positiu, visió de futur i, sobretot, sensació d’unió dels col·lectius en lluita per diferents motius -dret a l’habitatge, serveis socials, educació…- unió que s’ha evidenciat durant l’acampada i que de ben segur agafarà força els propers mesos. L’organització vol agrair totes les col·laboracions que han rebut durant el desenvolupament de l’acampada i que han facilitat molt les tasques: difusió per part de la premsa, visites, infraestructura, actuacions, xarrades, tallers… GRÀCIES.

Sílvia Ureña
Comissió de Comunicació de l’Acampada per l’Escola Pública

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa