Diari La Veu del País Valencià
Segona jornada a l’acampada per l’escola pública
L’organització valora molt positivament el primer dia d’Acampada, ja no sols per la gran acollida que ha tingut la primera jornada, sinó pel fet de poder mobilitzar tantíssima gent amb un mateix objectiu: la defensa de l’escola pública.
Un goteig de gent contínua des de les 11 de matí va arribar al seu punt àlgid de vesprada, on més 200 persones es van aplegar a l’Acampada al voltant de les xarrades de la PAH i la xarrada del Cremona i Plataforma PROU. Com ja s’ha demostrat arribats aquest punt de l’acampada, després de les xarrades sempre s’obri un debat-intercanvi de punts de vista amb els assistents, que aporten experiències personals que fan més viva la lluita que compartim. Els xiquets i xiquetes van poder gaudir de Llorens el contacontes i, tot seguit, d’un taller de paracaigudes, joc compartit que encanta a menuts i majors. Al mateix temps, els adults començàvem a riure ja amb l’actuació de Nines Clowns, a qui va seguir l’actuació més irreverent que hem pogut veure mai de Xavi Castillo amb les representacions de Rita Barberà i la fallera anticatalanista. Impagable.

Després de l’actuació de Castillo, dos furgons de la Policia Nacional ens van escortar fins Gregorio Gea. Sense voler-ho ni pretendre-ho va resultar ser una manifestació en tota regla per l’educació pública. Encapçalats per les dolçaines d’Estrella Roja de Benimaclet vam arribar davant l’edifici del PROP al so de la Muixeranga. Ja de nit, la guitarra i la magnífica veu de Senior va donar per acabada la jornada.

Avui, dijous 17 de juliol, segona jornada de l’acampada, amb el lema “Pel manteniment de línies, unitats i escoles públiques” i centrat en la lluita de les escoles de Castelló, ha començat amb la xarrada de Gabriela Levato “Coneixement, educació i escola pública. Resistir i canviar el present per a viure en dignitat”. Com ja va ocórrer ahir amb M. Ángeles Llorente, després de la xarrada s’ha obert un torn de paraules on els assistents han pogut preguntar, intercanviar opinions i dir la seua. Bona conversa que ha durat més d’una hora.

Els xiquets i xiquetes han pogut gaudir de nou dels tallers: avui, taller de postals, Mural de l’Escola Pública i taller de carassetes, i ho han passat d’allò més bé fent-se fotos al fotocall que tenim dels herois i les heroïnes de l’escola pública. A les 13’00h hem registrat a Conselleria d’Educació vora 100 sol·licituds per a reclamar que es restablisquen els nomenaments corresponents als cursos 2011/2012 fins el 31 d’agost i la recuperació del 100% del salari disminuït durant l’aplicació del Decret-Llei 1/2012.

Ja de vesprada, després de l’assemblea de l’acampada, en què es valora la jornada, es reparteixen les tasques del dia i es preveu l’organizació de la següent jornada, l’actuació de Trobadorets de Castelló plena de música i alegria els jardins de Conselleria d’Educació. Actuació a la qual seguirà el taller de paracaigudes per als xiquets i xiquetes.

Dos xarrades ens ocupen la vesprada: “Quina és la situació del valencià amb la LOMQE?” amb Sònia Caparrós i “La lluita de les escoles de Castelló”. De nou, la increïble aportació de les dolçaines d’Estrella Roja de Benimaclet i el remat de la jornada amb les actuacions d’Alvar Carpi i Toni de l’Hostal.

Avui volem fer dos agraïments especials respecte la difusió de l’acampada i el ressò que n’estan fent: gràcies a La Veu del País Valencià pel seguiment que estan fent de l’Acampada i la difusió impecable de la informació. Podreu seguir l’acampada al web de La Veu del País Valencià, on trobareu també un enllaç a una galeria d’imatges de flickr de l’acampada. I gràcies a Roger Cassany, enviat de Vilaweb que ha vingut des de Barcelona a fer una reportatge sobre l’Acampada. Gràcies a tots dos.

Només ens queda convidar-vos a vindre a l’Acampada, a reivindicar l’escola pública d’aquesta manera tan bonica, amb tan bona companyia!

Acampada per l’Escola Pública
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa