Diari La Veu del País Valencià
I Fira Literària i musical a Cullera
Santa Cecília, l’Ateneu, Cullera Laica, Bromera, Edicions 96, El Petit Editor, Falla el Raconet presents en els estands

La I Fira Literària i musical organitzada per K-lidoscopi es plantarà dissabte en el Mercat de Cullera

Presentacions de llibres a l’aire lliure, recitals de poesia, l’Homentage a Enric Lluch i Rayuela es concentren este cap de setmana als peus del Castell

L’Associació Cultural K-lidoscopi, organitza enguany la I Fira Literària i Musical, que s’instal·larà al Mercat de Cullera el pròxim cap de setmana, i que comptarà amb la presència d’una bona representació d’escriptors valencians com Manel Joan Arinyó, Sico Fons, Stella Manaut, Maria Garcia Lliberós, Sergi Castillo, Batiste Malonda, Ximo Bosch, Rosa Roig. I la presencià d’estands d’una bona representació de la societat cultural de la localitat i de prestigioses editorials valencianes: Societat Musical Santa Cecília, Societat Musical Ateneu, Llibreria Kevin, Cullera Laica, Editorial Bromera, Editorial Perifèric, Edicions96, El Petit Editor, Manel Joan Arinyó, La Penyeta-Associació fotogràfica, Falla El Raconet.

Segons Javier Garcia-Conde, una de les persones coordinadores dels actes, “l’activitat que s’inicia enguany és una activitat de carrer per potenciar l’interés ciutadà per la lectura i la música”, i just per això s’han programat dues actuacions en les qual la música té una presència fonamental. Dissabte a l’Auditori del Mercat es representarà d’Animals de séquia de les germanes suecanes Manola i Rosa Roig, un llibre i un espectacle que narra les rondalles dels Molins d’aigua vora el Xúquer, un espectacle per a adults que poden veure els xiquets i les xiquetes. La música composada i interpretada pel músic de Cullera Conrado Gallent i Estela Mira, Fagot i Flauta Travessera es podrà sentir en directe. Diumenge tancarà la Fira l’Actuació musical d’Eva Dénia, cantant, gui- tarrista i lletrista de jazz, bossa, chanson i música tradicional valenciana.

En la I edició de la Fira, l’Associació K-lidoscopi ha volgut homentajar a un autor valencià Enric Lluch, per la seua trajectòria, i a una novel·la fonamental en la nostra història més recent Rayuela, de Julio Cortazar. La I Fira literària i musical ha estat patrocinada per Edicions 96, i ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Mercats de l’Ajuntament de Cullera. L’Associació Cultural K-lidoscopi ha organitzat, amb un gran èxit de participació d’altres activitats en Cullera i en Sueca, com el Festiva de Curtmetratges, o l’Exposició Incerteses.

L’espectacle, reclama la declaració de Bé d’interés Cultural les séquies

Animals de séquia, rondalles i música a la I Fira Literària i Musical de Cullera

Animals de séquia als peus del Castell de Cullera

La tradició oral dels pobles de la Ribera del Xúquer, dels Molins, com el de l’Assut de la Marquesa, la terra de l’aigua i l’arròs contada a través de 200 imatges.

Dissabte a les 19:00 a l’Auditori del Mercat de Cullera, en la programació dela I Fira Literària i Musical que organitza K-lidoscopi, es tornarà a representar l’espectacle que s’estrenà en la Mostra Internacional de MIM 2013, una proposta interdisciplinar, en el qual la paraula, la música en directe del fagot i la flauta travessera, així com les més de 200 imatges que s’han reunit, juguen juntes per intentar mostrar amb uns altres ulls el aisatge. Animals de séquiade les germanes suecanes Manola i Rosa Roig, un llibre i un espectacle que narra les rondalles dels Molins d’aigua vora el Xúquer, un espectacle per a adults que poden veure els xiquets i les xiquetes. La música composada i interpretada pel músic de Cullera Conrado Gallent i Estela Mira, Fagot i Flauta Travessera es podrà sentir en directe.

Les Germanes Roig volen usar el llibre i l’espectacle que l’acompanya per promoure la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial per a tota la xarxa de séquies i d’assuts lligats al Xúquer i a l’Albufera. Segons les autores ambAnimals de séquia, “hem intentat convertir el paisatge en emoció “.

K-lidoscopi

Comparteix

Icona de pantalla completa