Diari La Veu del País Valencià
El Consell proposa pagar la part proporcional de la paga extra en gener
Dilluns, 26 de maig, s’ha reunit la junta de portaveus de la Mesa General de la Funció Pública de la Generalitat (Ensenyament, Generalitat, Justícia i Sanitat). La representació sindical i el Secretari Autonòmic d’Administració Pública han tractat sobre un acord per al pagament de la part de la paga extra de desembre de 2012 que han reconegut els tribunals. La proposta del Consell consisteix a pagar junt amb la nòmina del mes de gener de 2015.

La Mesa General de Negociació de la Generalitat tindrà lloc divendres 30, a les 11:30h a la Ciutat de la Justícia

Ordre del dia únic: Pagament dels dies meritats de la paga extra de desembre de 2012

Intersindical Valenciana traslladarà la proposta a tot el personal afectat en les assemblees que es convocaran per sectors

Intersindical traslladarà la proposta d’acord a les assemblees de tot el personal afectat

Obligat per les múltiples sentències i l’amenaça de peticions d’extensió de les sentències, el Consell ofereix pagar el següent el mes de gener:

-Personal funcionari i estatutari dels sectors d’Ensenyament, Generalitat i Sanitat: 44 dies
-Personal funcionari de Justícia: paga íntegra
-Personal laboral: 15 dies

La proposta deixa fora a la resta de sectors afectats per aquesta retallada, tot i que han promés estudiar-ho d’ací a la Mesa General:

-Consorcis
-Sector públic empresarial i fundacional
-Universitats públiques
-Ensenyament concertat.

Tampoc no es dona resposta a la situació de les persones jubilades, en excedència, que han faltat, etc. En aquest cas la proposta sindical és que es pague de forma íntegra.

Malgrat les peticions sindicals general que s’avançara el pagament el més aviat possible, la representació del Consell ha estat inamovible en la proposta de pagar en el mes de gener de 2015; segons han argumentat, els és impossible pagar abans.

Segons ha pogut saber Intersindical això es deu al fet que hauria de demanar els diners al Ministeri d’Hisenda, situació que no es contempla en cap cas.

La proposta d’Intersindical ha consistit en tres punts:

-Que es pague a totes les persones afectades pel RDL20/2012, que va suprimir la paga extra de desembre de 2012.
-Que es pague amb caràcter immediat, d’acord amb el que estan reconeixent els jutjats i tribunals.
-Que es negocie la forma de pagament de la resta de la paga extra, fins arribar al 100% de l’import corresponent a cada persona.

A banda d’aquests tres punts, Intersindical també ho condiciona, com fa sempre, a la ratificació de l’acord pel personal afectat mitjançant assemblees.
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa