Diari La Veu del País Valencià
XXIV Diada Musical de la Vall d’Albaida
EL TEMPS PASSA, LA PASSIÓ CONTINUA

En un any marcat pel 90 aniversari del naixement de la nostra societat musical, ens tornem a reunir el 24 de Maig a Bocairent en la XXIV Diada Musical de la Vall d’Albaida. Ja han passat 19 anys d’aquella V Diada que ens deixà imatges i melodies per al record. Tanquem els ulls i ens trobem a la presentació a les Covetes amb l’estrena de Bekirent Fanfàrria de Jose R. Pascual Vilaplana, al passacarrer farcit de gent o escoltant l’imperial Vientos del Pueblo d’Enric Canet fent tremolar la plaça de Bous.

Enguany, des de l’Associació Unió Musical Bocairent, vos convoquem una altra volta per a que vingueu a Bocairent. D’una banda, per a recolzar i gaudir del tresor que suposen les societats musicals en el dia a dia de cada localitat. D’altra banda, per a retre-li un homenatge a la música festera. Volem posar en valor aquest gènere únic i plenament valencià que posa la banda sonora a les nostres festes. Ningú es pot imaginar una festa de Moros i Cristians de la comarca sense les bandes i la seua música. Bocairent serà l’escenari pel qual 2000 músics, juntament amb els compositors del’Associació de Compositors de Música Festera, protagonitzaran i mostraran una xicoteta pinzellada de la passió que acaba per ser el centre de les seues vides.

Durant la jornada, destacarà la interpretació conjunta d’una composició musical a càrrec de vuit-cents músics, dividits en cinc grups, dins l’acte central que es desenvoluparà a la Plaça de Bous. Els grups estaran dirigits per Saül Gómez, Damián Molina, Enrique Alborch, Miguel A. Ibiza i Bene Ripoll. La festa es tancarà amb un concert de la Unió Musical conjuntament amb músics de la Mariola al Benicadell i dirigits per José V. Moltó, Jose R. Pascual Vilaplana i Daniel Ferrero.

Vos convidem a acompanyar-nos pels carrers i cada racó de Bocairent en aquesta diada musical. Volem que es delecteu de cada peça interpretada, de cada societat musical i els seus membres, de cada nota d’optimisme i alegria a la vida.Perquè el món necessita música, la música de les societats musicals de la Vall d’Albaida.

Benvinguts i benvingudes a la XXIV Diada Musical a Bocairent.

La Comissió Organitzadora

Comparteix

Icona de pantalla completa