Diari La Veu del País Valencià
Com se seleccionen els candidats
JORNADES NOUS LIDERATGES. El repte de les primàries. Demà divendres dia 16 de maig de 2014 a la Universitat de València
Experts i partits polítics debaten com se seleccionen els candidats

Es posaran els sistemes de primàries en qüestió , com a mètode democràtic de selecció ..

ACICOM, ACOP i RedPública proposen aquestes jornades per buscar nous models de participació ciutadana .

El proper divendres 16 de maig els principals partits polítics valencians debatran a la Universitat de València sobre els processos de selecció dels seus candidats . L’objectiu de la primera jornada sobre Nous Lideratges consistirà en preguntar-se sobre la dificultat històrica de fer les organitzacions polítiques més democràtiques . En aquest sentit , es posarà sobre el punt de mira el paper de les eleccions primàries i els seus costos i beneficis, tant per als partits com per a la societat ..

L’organització de l’esdeveniment que tindrà lloc aquest divendres a les 10 hores al Saló Tomás Villarroya de la Facultat de Dret, ve de la mà de tres associacions bolcades en la regeneració democràtica i en la recerca de noves vies per a la participació ciutadana ..
D’una banda , l’Associació de Comunicació Política , ACOP, tindrà l’honor de presentar una conferència en què s’analitzaran les primàries des d’un punt de vista crític . S’hi consideraran les antigues teories de la ciència política sobre les elits i les dificultats immanents a tot sistema que pretén ser democràtic .

D’altra banda, l’Associació Ciutadania i Comunicació , ACICOM , proposa una conferència sobre el paper dels mitjans de comunicació a l’hora de seleccionar un sistema de selecció o un altre . Es plantejarà si els processos democràtics minven la capacitat dels partits polítics de fer-se visibles o tot el contrari , en una època on les audiències són un element essencial per fer política ..

Finalment, RedPública moderarà el debat entre els grups polítics. Hi participaran el Partit Popular, el Partit Socialista, Coalició Compromís, Esquerra Unida i Unió Progrés i Democràcia . L’entrada a l’acte és totalment lliure i després de la intervenció dels ponents el públic tindrà ocasió de participar en el debat .

Associació Ciutadania i Comunicació ACICOM

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa