Diari La Veu del País Valencià
Xerrada per a explicar el rebut de la llum i les causes de la pujada del preu
La Plataforma en defensa dels Serveis Públics organitza una xarrada per a explicar el rebut de la llum i les causes de la pujada del preu de l’energia.

Amb el títol: “¿ Ens estafen amb el rebut de la llum?” la Plataforma en defensa dels Serveis públics organitza una xarrada informativa a càrrec d’experts de FACUA –Consumidors en acció-. La Plataforma entén que serveis tan bàsics com la llum, haurien de ser gestionats per empreses públiques i mai com a negocis privats encaminats al lucre d’empresaris.

Qualsevol veí de Xàtiva i la seua comarca ha pogut comprovar la important pujada del rebut de la llum en els últims mesos. Des del 2006 hi ha hagut fins a un 70% d’augment en el preu de l’energia elèctrica vulnerant tant la legislació del sector elèctric com la qual es refereix a la defensa dels consumidors

Per açò cada vegada més famílies de la ciutat tenen seriosos problemes per al pagament de les factures com demostra l’augment de les sol·licituds d’ajuda a l’Ajuntament

A pesar que la llei del Sector elèctric estableix que els usuaris “tindran dret a ser subministrats a uns preus clarament comparables, transparents i no discriminatoris” els rebuts de la llum són a més un autèntic galimaties impossible d’entendre.

FACUA, organització de consumidors de llarga trajectòria ha sol·licitat a la Defensora del Poble que intervinga davant la il·legalitat de la nova factura de la llum. El seu president a València, Domènec Bernard , serà el ponent de la xarrada que se celebrarà el divendres dia 16 de Maig, a les 19’30 en el local de la AAVV del Barri Nordoest.

La Plataforma considera que el tema és d’interès per a entendre l’origen d’aquest abús legal i consentit que només beneficia als poderosos amos de les companyies elèctriques que no deixen d’enriquir-se a costa del benestar i la qualitat de vida de les persones treballadores.

Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de La Costera i La Canal

Comparteix

Icona de pantalla completa