Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – La decisió de suprimir algunes dedicacions exclusives als regidors, correspon al senyor alcalde
David Abad: “LA DECISIÓ DE SUPRIMIR DEDICACIONS EXCLUSIVES ALS REGIDORS CORRESPON A L’ALCALDE, I NOSALTRES LA RESPECTAREM

David Abad, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha manifestat que la decisió de suprimir algunes dedicacions exclusives als regidors, que la nova legislació imposa, correspon al senyor alcalde.

No ens sembla adequat entrar a debatre amb cap grup municipal qui de tots –del govern o de l’oposició– té més dret a gaudir de més o menys dedicacions exclusives, perquè en tots existeixen situacions i arguments per disposar d’elles (pel nombre de vots, pels percentatges, per la tasca que s’hi fa, per les aportacions respectives, per la disponibilitat de personal tècnic, etc.). Per això pensem que ha de ser el senyor alcalde, que és qui porta la iniciativa en aquest tema, qui ha de decidir. I des de Compromís respectarem la decisió que prenga. I siga la que siga i encara que vegem mermades les capacitats de treball, continuarem treballant per la ciutat amb el mateix entusiasme per resoldre problemes i proposar iniciatives, com hem fet fins ara”.

El portaveu recorda que quan estaven en el govern, per raons d’austeritat, ja van renunciar a un dels cinc eventuals que se li va assignar en el pacte de govern, i que mai va prendre possessió; els altres grups en el govern, en canvi, no van voler desprendre’s de cap eventual en aquell moment.

El problema apareix ara perquè la nova Llei de Reforma dels Ajuntaments (Llei 27/2013) introdueix a l’art. 73 una limitació de les dedicacions exclusives dels regidors. Per als municipis com Alcoi, de entre 50.000 i 100.000 habitants, el nombre màxim d’exclusives serà de quinze. Com ara en són disset els regidors amb aquest tipus de dedicació, en sobren dues: una és la dels regidors No Adscrits, que per llei no la poden gaudir (solament poden tenir “assistències”). “L’altra, segons ens va comunicar l’alcalde als respectius portaveus, ha de ser del PP o de Compromís. Per això som de l’opinió que l’alcalde decidesca el que considere més convenient, i nosaltres respectarem eixa decisió. Una altra qüestió és si és necessari que eixe regidor que perd la dedicació exclusiva siga de l’oposició i si cal decidir-ho ara o més endavant; però també aquestes qüestions depenen de l’alcalde”.

Compromís per alcoi

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa