Diari La Veu del País Valencià
Es tanca la XIII edición amb 6.000 visitants
La Mostra de Benlloch arriba als 6.000 visitants y tanca la XIII edición amb un impacte econòmic de 60.000 euros

La organización ha distribuït 800 racions de calçots y ‘torrà’ en la degustació gastronòmica que ha tingut lloc este migdia

Quasi 6.000 visitants i un impacte econòmic superior als 60.000 euros en dos dies. Este és el balanç que deixa la tretzena edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra, que s’ha clausurat esta vesprada després d’obrir les seues portes ahir dissabte amb la participació d’un centenar d’expositors.

Així ho ha explicat l’alcalde de Benlloch, Àngel Ribés, qui assegura que les xifres d’aquest 2014 suposen “un increment del 20 per cent respecte a les de l’últim any” i que de cara a 2015 “tocarà reinventar-se i traure idees noves” per a superar el “satisfactori balanç” que deixa aquesta edició, “que ha tirat endavant gràcies a la participació i la implicació de les associacions i col·lectius ciutadans del poble”.

Des de l’Ajuntament insisteixen que 60.000 euros “en dos dies” és una xifra “més que destacada” per a una població d’1.200 habitants i incideixen que la Mostra no solament ha suposat un revulsiu per als comerços i restaurants del municipi per l’afluència de visitants sinó que amb ella “Benlloch ha aconseguit posar-se dins de la ruta de la bona gastronomia i del bon vi”, ha matisat el primer edil.

La jornada dominical de la Mostra ha tingut entre els actes centrals de la programació la degustació gastronòmica celebrada aquest migdia, i en la qual s’han repartit 400 racions de calçots i d’altres de ‘torrà’.

També avui ha tingut lloc un nou tast vinícola comentada en la zona d’expositors de la Fira del vi, una de les iniciatives incloses en la programació de la Mostra Belloquina i que enguany ha reunit a una desena de cellers castellonencs, que representen el 70% de la producció de la província.

A elles se sumen les parades d’artesans i emprenedors arribats des d’Aragó, País Valencià, Mallorca i també Extremadura per a promocionar els seus productes a Benlloch.

Una demostració d’oficis tradicionals, una exhibició de falconeria i una sessió de teatre familiar, ‘Història de Titella’, han posat fi aquesta vesprada al programa de la XIII Mostra de Vins i Productes de la Terra de Benlloch.

Comparteix

Icona de pantalla completa