Diari La Veu del País Valencià
Sueca pot haver perdut 901.518 euros de la desafecció de la N-332
EUPV denúncia que Sueca pot haver perdut 901.518 euros de la desafecció de la N-332 per les retallades del Govern del PP i la desídia i negligència municipal

El Govern respon al diputat Ricardo Sixto que des de fa dos anys s’han limitat els nous convenis de travessies amb aportació econòmica del Ministeri de Foment

La desídia i negligència dels responsables de l’Ajuntament de Sueca pot haver provocat que el municipi deixe de percebre els 901.518,15 euros que li corresponien per a la remodelació de la carretera N-332 al seu pas per la zona urbana, segons es desprèn de la resposta del Govern de l’Estat a una pregunta realitzada pel diputat d’Esquerra Unida del País Valencià-Els Verds, Ricardo Sixto.

Quan quasi es compleixen sis anys des de la inauguració de la variant A-38 al seu pas per Sueca, l’antiga carretera encara no ha sigut desafectada per l’Estat en benefici de la capital de la Ribera Baixa, afirmen en la mateixa contestació al diputat Sixto, que va intervenir a instàncies del col·lectiu local d’EUPV.

“En l’actualitat, i des de fa dos anys, les disponibilitats per a la signatura de nous convenis de travessies amb aportació econòmica del Ministeri de Foment, es troben limitades a causa de la necessitat d’aconseguir els objectius d’estabilitat pressupostària, en el marc de la qual solament es pot fer front als compromisos de despesa dels convenis en vigor”, explica el govern al diputat d’EUPV. “En aquesta situació es troben tots els trams de la Xarxa de Carreteres de l’Estat que actualment són susceptibles de ser transferits als Ajuntaments corresponents, com a conseqüència d’haver adquirit la condició de via urbana”, afigen des del govern. “Si des de l’Ajuntament hagueren insistit i gestionant davant el ministeri en el seu moment, a hores d’ara no estaríem on estem”, han manifestat des d’EUPV.

En la resposta a Sixto també recorden que la desafecció, és a dir, el lliurament de la N-332 en el terme municipal de Sueca, es va sol·licitar per part de l’Ajuntament, mitjançant acord plenari del 8 de maig de 2008. En concret, la cessió ha d’afectar a cinc quilòmetres del vial que coincideixen amb el casc urbà del municipi, a raó de 30 milions de pessetes per quilòmetre, segons s’expressava en l’Ordre del Ministeri de Foment de 23 de juliol de 2001.

Aquesta última disposició estableix que el conveni de cessió i el lliurament dels diners (quasi un milió de euors en aquest cas), es duria a terme “una vegada acreditada l’execució de les obres” o amb transferències parcials davant la presentació en la Direcció General de Carreteres de certificacions d’obra executada.

Des de EUPV de Sueca critiquen que la desafecció seguisca pendent des de 2008 i que “la inactivitat dels responsables de l’Ajuntament durant dues legislatures (Bloc, Compromís, PSPV-PSOE i trànsfugas de EUPV i PSOE, tot cal dir-ho) condicionen que la integració de la N-332 en el paisatge urbà s’haja de realitzar amb diners del propi consistori suecà”. “La falta de gestió en aquestes dues legislatures ha propiciat que les suecanes i suecans siguen víctimes d’altra de les retallades del Govern del PP que, una vegada més, carreguen el cost de la crisi sobre els ajuntaments que no l’han provocat”, afigen.

EUPV vol recordar que sent alcalde de Sueca Joan Baldoví, aquest va tenir una ocasió immillorable, al març de 2011, per a agilitar el procés de desafecció i així rescatar al veïnat de greu problema que segueix sent la N-332 al seu pas pel casc urbà. Va estar present en la visita que la secretària general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Inmaculada Rodríguez-Piñero, va fer a les obres de la A-38 entre Sueca i Sollana i, a la vista dels fets, poc o gens es va avançar.

Finalment, EUPV de Sueca denuncia l’incompliment de la promesa electoral (com a tantes altres) per part dels partits polítics en el govern local en el que fa referència a la construcció d’un bulevard en l’antiga N-332. Segueix sent la carretera que tantes molèsties i incomoditats causen als veïns d’ambdues parts.

EUPV Sueca

Comparteix

Icona de pantalla completa