Diari La Veu del País Valencià
Ha estat presentat a Alzira el llibre de Raül Ferrer ‘Escoles democràtiques’
El passat dimecres va tindre lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira la presentació del llibre de Raül Ferrer “Escoles democràtiques”

L’Acte ha estat organitzat per l’Associació Illa del Xúquer d’Alzira, formant part de les activitats celebrades ja des de fa uns anys al voltant del 25 d’abril.

L’acte estigué amenitzat per la mestra Guadalupe Palau, de reconeguda trajectòria dintre del mon de la Renovació Pedagògica i membre del Col·lectiu d’Ensenyants de La Ribera (CODERI).

Lupe va introduir la vessant i la necessitat de la Renovació Pedagògica, així com la importància dels Moviments de Renovació Pedagògica (MRPs) en la realització d’aquest tipus de Projectes. Cal defensar una alternativa crítica i democràtica davant els darrers esdeveniments. A continuació passà a presentar la taula.

Diego Gómez, en la seva intervenció parlà sobre la necessitat de la resolució de conflictes, mitjançant una pedagogia que l’autor ha experimentat, tant a Castalla (poble d’Enric Valor), com a Alzira. “Raül aconsegueix mitjançant la Pedagogia de Freinet integrar a un ample sector de la comunitat educativa. Sobre tot aconsegueix que els alumnes estimen el que fan, disfruten assumint compromisos personals i col·lectius…”

Finalment, amb les paraules de: ”Un Estat Democràtic necessita formar ciutadans democràtics”, Raül sintetitzà el seu treball com a mestre. Salvant la distància en el temps entre les dues experiències -10 anys-, Raül parla d’una mateixa filosofia de vida, d’una Pedagogia, la de Celestin Freinet que serà la base de tots els seus Projectes escolars.

Es tracta d’un model de treball col·lectiu i cooperatiu on totes i tots conten i sumen convertint-se en un model de Democràcia Directa, compatible amb la Democràcia representativa. Utilitzarà normalment l’assemblea com a instrument d’expressió i participació lliure. Raül Ferrer acabà la intervenció amb una proposta als col·lectiu de mestres sobre la necessitat de la reflexió i crítica de les metodologies i continguts, fent menció a l’article 27.2 de la Constitució.

Associació Cultural Illa del Xúquer

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa